Fiatalon, Válaszúton: szakmák és emberek találkozása

Fiatalon, Válaszúton: szakmák és emberek találkozása
A jövő itt van, és sose lesz vége mottóval hirdeti meg harmadik szakmai, közösségi rendezvényét a Thinkonomy kolozsvári gazdasági portál. A Fiatalon, Válaszúton! rendezvény célja a pályakezdők, fiatal vállalkozók összegyűjtése, szakmai kapcsolatok építése, interaktív beszélgetések és proaktív viták ösztönzése. A Kolozsvárhoz közel található Válaszúton, a Kallós Alapítványnál, október 11–13. között zajló rendezvényen gazdagsági, vállalkozói témákról, de divatról, művészetekről, jövőről, egyházról, történelemről és együttélésről is szó esik majd. Az eseményt sajtótájékoztatón harangozták be a szervezők.

Az eseményt a kedd déli sajtótájékoztatón a Thinkonomy csapata, Kovács Bálint elnök, Szőcs Endre, a Fiatalon, Válaszúton! főszervezője, Oláh Ildikó, az ArtWise partnerszervezet vezetője, valamint Tankó Attila, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) kolozsvári fiókjának ügyvezető elnöke ismertette. Mint elhangzott, az RMKT ifjúsági frakciója, a RIF évekkel ezelőtt indította el nyomtatott KözMag közgazdasági magazinját, amely 2014-ben online platformmá, a Thinkonomy-vá alakult át.

Az informális munkacsoport által működtetett Thinkonomyra szakmai cikkeket, időtálló anyagokat, videókat készíthettek fiatal pályakezdők, egyfajta tudástárat próbáltak kiépíteni, létrehozni, folyamatosan frissíteni. A platform később különböző foglalkozásokat, kerekasztal beszélgetéseket, képzéseket is szervezett, 2017-ben pedig útjára indította azt a szakmai rendezvényét, amely összegyűjtötte a platform köré csoportosult fiatalokat. A Fiatalon, Válaszúton! című rendezvénynek idén már a harmadik kiadását tervezik, a szakmai találkozó célja különböző területekhez tartozó szakemberek összegyűjtése, a hálózatépítés, gondolatcsere és proaktív vita, nem előadások, kurzusok hallgatása, hangsúlyozták a szervezők.

Az idei programot a Thinkonomy partnerszervezetei alakítják, este fontos, társadalmi témákat érintő panelbeszélgetéseket szerveznek, nappal pedig kerekasztalok zajlanak, derült ki a sajtótájékoztatón. A kerekasztalok témái között szerepel többek között a kezdő vállalkozók találkozója, szakkollégiumi beszélgetés, technológiai innovációk a marketingben, menedzsmentelmélet, egyház és jövő, influenszerek hatása az új generációkra, vidékfejlesztés vagy éppen a humánerőforrás-menedzsment. Szőcs Endre elárulta, készülnek egy történelmi beszélgetéssel is, amelyre szeretnének egy román szakembert is meghívni, illetve a román-magyar kapcsolatok Kolozsvár jövőjében téma is lehet terítékre kerül. Hozzátette, eddig 14 partnerszervezet kapcsolódott a programba, de ezek sora bővülhet még.

A rendezvény főszervezője ugyanakkor kiemelte, a Fiatalon, Válaszúton!-t szakmai közegek szervezik, akik ugyanazon területen tevékenykedő szakembereket hoznak el, célja, hogy szakmák és szakmák, emberek és emberek találkozzanak. A programot kötetlen események teszik teljessé, lesz bor-, kávé- és pálinkakóstoló is, este pedig DJ-k szórakoztatják a résztvevőket.

A szervezők elárulták, az eseményt követően a Thinkonomy online portál is megújul, minden rendezvényükről töltenek majd fel videóanyagot és rövid összefoglalót, egyfajta videótárat és bővített tudástárat kívánnak létrehozni.

A rendezvényre főképp 25-35 közötti személyeket várnak, de a részvétel mindenki számára nyitott. A fiatal családosok számára gyermekmegőrzőt biztosítanak, a gyerekekkel a Kallós Alapítvány pedagógusai foglalkoznak. Jelentkezni a http://fiatalonvalaszuton.thinkonomy.ro/ weboldalon lehet. Az esemény teljes programja szeptember végén lesz elérhető ugyanitt.