Férfi BL: Kettős győzelemmel negyeddöntős a MOL-Pick Szeged

Férfi BL: Kettős győzelemmel negyeddöntős a MOL-Pick Szeged
A MOL-Pick Szeged kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután vasárnap házigazdaként 23–16-ra nyert a lengyel Orlen Wisla Plock ellen a rájátszás első fordulójának visszavágóján.

A párharc múlt vasárnapi első meccsét a Szeged 22–20-ra nyerte meg idegenben, így 45–36-os összesítéssel jutott a nyolc közé, ahol az észak-macedón HC Vardar Szkopjével találkozik április utolsó, illetve május első hetében.

A hazaiak közül a svéd csapatkapitány, a továbbra is hátsérüléssel bajlódó Jonas Källman hiányzott. A szegediek remek hozzáállással, illetve kemény védekezéssel kezdték a meccset, és kapusuk, Mirko Alilovics egész pályás találatával vezettek először két góllal. A horvát kapus legutóbb négy évvel ezelőtt volt eredményes a BL-ben.

A magyar bajnokcsapatnak két 3–0-s szériája is volt az első félidőben, és mivel a védekezés, valamint Alilovics kapusteljesítménye végig hatékonynak bizonyult, a szünetben a Szeged 13–8-ra vezetett.

A második félidő elején Dean Bombac irányításával hétgólosra növelte előnyét a házigazda, ezzel végleg eldőlt a továbbjutás. A MOL-Pick Szeged teljesítményében ezúttal nem volt jelentős hullámvölgy, a magas színvonalú, kiegyensúlyozott játék pedig végül hétgólos sikerhez vezetett.

A spanyol Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője úgy vélekedett, hogy a kiváló védekezésnek köszönhetően nyertek: „A védekezés mellett nagyon jól védtek a kapusaink mindkét mérkőzésen. A továbbjutás az első félidőben eldőlt, a másodikban jól kontrolláltuk a találkozót, nem kockáztattunk sokat”.

Eredmények, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó: • MOL-Pick Szeged–Orlen Wisla Plock (lengyel) 23–16 (13–8) – a MOL-Pick Szeged gólszerzői: Bánhidi Bence 7, Dean Bombac és Stefan Rafn Sigurmannsson 3–3, Jorge Maqueda Peno és Stanislav Kasparek 2–2, Bodó Richárd, Balogh Zsolt, Joan Canellas Reixach, Matej Gaber, Mario Sostarics és Mirko Alilovics (kapus) 1–1 – továbbjutott a MOL-Pick Szeged kettős győzelemmel, 45–36-os összesítéssel • SG Flensburg-Handewitt (német)–Meskov Breszt (fehérorosz) 30–20 (14–8) – tj. a Flensburg kettős győzelemmel, 60–48-as összesítéssel.

A negyeddöntő párosítása: • PGE Vive Kielce (lengyel)–Paris Saint-Germain (francia) • HBC Nantes (francia)–Barcelona Lassa (spanyol) • HC Vardar Szkopje (észak-macedón)–MOL-Pick Szeged • Flensburg-Handewitt–Telekom Veszprém.