Épülhet a repülőtéri parkolóház és szálloda

Ellenzéki felvetésre Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke információkat tett közzé arról a beruházásról, amely a kolozsvári nemzetközi repülőtér új parkolójának és szállodájának a megépítésére vonatkozik.

Az ezt célzó koncessziós szerződést még 2010-ben kötötték meg, de a terv kivitelezését már 2011-ben fel kellett függeszteni, a telket érintő jogviták miatt.

A megyei elöljáró közölte, hogy a parkoló ügyében az utóbbi időben több előrelépés történt. A befektetés megvalósítása érdekében le kell bontani egy épületet, a tulajdonosokat/bérlőket már sikerült elköltöztetni, továbbá a repülőtértől a megyei önkormányzat már át is vette a telket. Ezek után márciusban a plénum elé terjesztik a több éve felfüggesztett szerződés megújítását, hogy a megvalósításhoz mihamarabb hozzá lehessen kezdeni. Az elképzelés szerint a mostani autóparkolót kibővítik, és egy többemeletes parkolóház is létesülne, így összesen mintegy 1450 új parkolóhelyet alakítanak ki.

A jelenlegi autóparkoló kibővítése és az új parkolóház után évi 250 ezer eurós járadék járna a tanácsnak, míg a szálloda megépítéséig évi 230 ezer eurós járadékban állapodtak meg a felek, üzembe helyezés után pedig a szálloda bruttó bevételének 12%-a illeti majd meg a megyei önkormányzatot.