Épül Kercsed vízhálózata

Épül Kercsed vízhálózata
A fejlesztési minisztérium által indított és működtetett Helyi Fejlesztések Országos Programja segítségével a Cseke Attila vezette tárca több mint 420 ezer lejjel támogatta a Várfalva község vízhálózatának a kiépítését – tájékoztatott Mărginean János. A Kolozs megyei község polgármestere szerint a pénzből többek között Kercsed vízhálózatát építik ki.

– Településeink szempontjából nagyon fontos, hogy a kormányban is dolgoznak olyan emberek, akikhez bizalommal fordulhatunk segítségért, iránymutatásért – nyilatkozta az elöljáró. – Tavaly láttunk neki a vízhálózat kiépítésének, amelynek vízzel való ellátáshoz Kercseden sajnos nem találtunk vízforrást, így Szentmihályról kell a településre vezetni a vizet. Több száz méter mélyen található forrásokból szivattyúzzák a vizet, a községben tisztítják, és szivattyúk segítségével jut el Kercsedre és a község más településeire – részletezte a helyzetet a Szabadságnak a polgármester.

Mărginean János hozzátette: Kercseden a földgáz bevezetését is tervezik, amelyhez a szomszédos Bágyon falu hálózatára csatlakoznának rá.

A Kolozs megye déli határán található faluban alig él már olyan, aki a településen született, az évek során több házat és telket tordaiak vagy nagyenyediek vásároltak meg, a hajdani gazdaságok helyét hétvégi házak vették át.

(Fotó: Mărginean János FB-oldala)