Emléktábla Kádár István plébánosnak

Emléktábla Kádár István plébánosnak
A kolozsmonostori plébániához tartozó Kálvária zöld­övezetében található Nagy­bol­dog­asszony tiszteletére szentelt néhai bencés apátsági templomban emléktáblát lepleznek le október 29-én, hétfőn a 18 órakor kezdődő megemlékező és hálaadó szentmise keretében.

Ezzel a köztiszteletben álló, egyházát, a híveket és nemzetét 39 éven át plébánosként nagy odaadással szolgáló Kádár István esperes-plébános emléke előtt szeretnék kifejezni nagyrabecsülésüket és hálájukat elhunytának első évfordulóján.
A szentmisét követően Miriam Marinescu zenetanár – akit annak idején Kádár István tanított hittanra – orgonakoncerttel tiszteleg a felejthetetlen „papbácsi” emléke előtt. Az emléktábla elhelyezését Kádár István teológiai évfolyamtársai és az egyháztanács tagjai kezdeményezték – tájékoztatott Székely Dénes kanonok, a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet tanára, kolozsmonostori plébános, aki szeretettel hívja a híveket és Kádár István tisztelőit, hogy együtt adjanak hálát Istennek az elhunyt kézdivásárhelyi, Brassó-belvárosi, csicsókeresztúri, 1985-től pedig kolozsvári, illetve tordatúri hit- és közösségmegerősítő szolgálatáért, kérve számára az örök üdvösséget.
(fodor)