Elsőként szervez online gazdasági esettanulmány-versenyt a BBTE

Elsőként szervez online gazdasági esettanulmány-versenyt a BBTE
A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete országos szinten mindezidáig egyedülálló projektet indít el, online módon megszervezve az Erdély-szintű, középiskolásoknak szóló hagyományos gazdasági esettanulmány-versenyét, amellyel párhuzamosan, szintén online módon a kolozsvári egyetemistáknak szóló online esettanulmány-versenyre is zajlik.

 A két versenyt magába foglaló Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvény a koronavírus-járványra való tekintettel internetes kapcsolat segítségével biztosít „találkozási” lehetőséget a versenyen résztvevő középiskolás csapatoknak, egyetemistáknak, tanároknak és a rendezvény partnervállalatait képviselő vállalatvezetőknek, zsűritagoknak.

A rendezvény részét képező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét 2020. május 16-án immár 12. alkalommal szervezik meg, amelyre a korábbi online fordulók teljesítménye alapján a 20 legjobb középiskola csapata jutott be. Az egyetemi hallgatóknak szóló Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyen megközelítőleg szintén ilyen számú versenyző vesz majd részt.

A középiskolás verseny jelentőségét tovább növeli, hogy a döntőn jó eredményeket elérő diákok, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar felvételi szabályzata értelmében, pluszpontokat szerezhetnek, amelyeket a kar magyar tagozatos képzéseire (gazdasági informatika, marketing, menedzsment, pénzügy és bank) való jelentkezés során is felhasználhatnak.

„A középiskolásoknak szervezett versenyünkre idén rekordszámú, mintegy 273 középiskolás diák jelentkezett Erdély minden szegletéből, az online selejtező fordulók eredményei alapján pedig a 60 legjobb diák juthatott be a „kolozsvári” online döntőbe. Ugyanakkor az egyetemi hallgatóink számára szervezett online esettanulmány-verseny olyan gyakorlati tudás- és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít, amelyet a vállalatvezetők kifejezetten keresnek akkor, amikor új munkatársakat szeretnének toborozni a munkaerőpiacon. A rendezvénysorozat a kolozsvári magyar „közgáz” nemzetköziesedési és gyakorlatias oktatási folyamatának szerves része, amelynek eredményeként hallgatóink a közelmúltban az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban, Hollandiában, Norvégiában versenyezhettek a világ legjobbjaival, kiváló – több esetben dobogós – helyezést elérve” – emelte ki Szász Levente, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatért felelős dékán-helyettese.

A versenyek részletes ütemezése, felhívása az intézet weboldalán (hu.econ.ubbcluj.ro), Facebook (www.facebook.com/bbte.kozgaz/) és Instagram oldalain (https://www.instagram.com/bbte.kozgaz/) lesz követhető. A verseny döntője ugyanakkor élőben követhető majd a versenynapon az intézmény Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/bbte.kozgaz/.