Elmarad több kulturális rendezvény és előadás

Elmaradnak a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásai március 22-ig. A jegyeket át lehet kérni későbbi időpontra vagy visszaváltják: az online vásárolt jegyeket a biletmaster.ro oldalon keresztül, a jegypénztárnál vásárolt jegyeket pedig személyesen a színház pénztáránál.

Elhalasztja márciusi előadásait a Kolozsvári Román Opera, az intézmény a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatósággal való konzultációt követően döntött így, derül ki a közleményükből. A döntést az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség rendelete értelmében hozták meg. A megvásárolt jegyek visszaválthatók az opera jegyirodájában.

Felfüggeszti márciusi előadásait a Kolozsvári Román Színház. A megvásárolt jegyek visszaválthatók a Győzelem mozi jegypénztárában hétköznap 12:00 és 15:00 óra között, vagy egy, a biletmaster@eventim.ro címre küldött e-mail segítségével. Március 13-tól, péntektől kezdődően elmaradnak a kolozsvári Győzelem mozi 13 órára időzített vetítései és a további kezdési időpontokra a jegyvásárlás csak a mozi pénztáránál lehetséges.

Szintén elmarad az április elseje és 5-e közöttre tervezett 21. Gaudeamus könyvvásár kolozsvári kiadása, adta hírül a román közszolgálati rádió. A szervezők azt ígérik: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a húszéves hagyománnyal rendelkező esemény idén is megvalósuljon, így amint lehetséges kitűznek egy új időpontot.

A március 13–15. között esedékes 15. Ifjúsági Néptánctalálkozó valamennyi rendezvénye elmarad, értesítették szerkesztőségünket a szervezők.

Három előadását halasztja el a Kolozsvári Magyar Opera: a március 12-i Don Giovanni, a március 15-i János vitéz, valamint a március 19-i Sámson és Delila című produkciókat. A pénztárnál vásárolt belépőket személyesen lehet visszaváltani, azon személyek pedig, akik online vásároltak jegyeket, hamarosan értesítést kapnak az Eventbook jegyirodától.

Elhalasztják az Apáczai Galériába tervezett Török Gáspár fotótárlat megnyitóját, mivel 2020. március 21-ig kormányzati szinten felfüggesztettek minden tevékenységet a tanintézményekben. A tárlatnyitó új időpontjáról értesíteni fogják az érdeklődőket.

A koronavírus elterjedését megelőző óvintézkedések miatt a Györkös Mányi Albert Emlékház két márciusi rendezvénye is elmarad: a március 13-i JelesNapTár és a március 19-re tervezett Zarándokszemmel a nagyvilágban.

A kolozsvári Transilvania Állami Filharmóniafelfüggeszti március 10. és március 31. közöttre tervezett koncertjeit. A programváltozás részleteiről a filharmónia weboldalán (www.filarmonicatransilvania.ro)részletes információkat találnak az érdeklődők.

Felfüggesztik a Kolozsvár korszakai elnevezésű előadássorozatot. A Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség által szervezett esemény március 11-re tervezett második előadásán a reneszánsz Kolozsvár történetét mutatták volna be.

Elhalasztják a Gopo Díjátadó Gálát, amelyre a bukaresti Nemzeti Színházban került volna sor március 24-én. A szervezők azt ígérik, hogy amint a lehetőségek megengedik, bejelentik az esemény új időpontját. „A filmiparnak, akárcsak a többi művészeti ágnak jelentős hatása van az egész világra. Valamennyi romániai független egyesület és kulturális intézmény hasonló válságban van most, közös célunk pedig a résztvevők biztonsága és a felelősségteljes viselkedés fenntartása.” – olvasható a szervezők közleményében.