Elhunyt Kabai Lóránt költő, író, vizuális művész

Elhunyt Kabai Lóránt költő, író, vizuális művész
Negyvenöt éves korában elhunyt Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő, vizuális művész. A hírt családja osztotta meg pár nappal azután, hogy felhívást tettek közzé eltűnéséről.

„Mélyen megrendülve, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész, életének 45. évében tragikus körülmények között elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást. Gyászoló édesanyja nevében is fivérei, Zoltán és Csaba” – írta közleményében a család. Kabai Lóránt költőt szombat óta keresték, miután budapesti, VI. kerületi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott.

Kabai Lóránt 1977-ben született Miskolcon, a kilencvenes évek eleje óta publikált verseket, prózákat, kritikákat, fordításokat, vizuális művészként több önálló kiállítása is volt. Írásai többek között a Magyar Narancsban, az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban és a Holmiban jelentek meg. Legutóbbi verseskötete 2021-ben jelent meg Moaré címmel.

1995-ben a miskolci Időjelek folyóirat szerkesztője volt, 2006–2007-ben a József Attila Kör kortárs irodalmi könyvsorozatát, a JAK-füzeteket gondozta, 2007 és 2017 között a Műút folyóirat szépirodalmi- és képregény rovatát, illetve a Műút portált szerkesztette, majd a Szoba Kiadó és a Palatinus Kiadó külső munkatársa volt. Számtalan hazai és külföldi csoportos kiállításon szerepelt grafikákkal, fotókkal, festményekkel, kollázsokkal és mail art munkákkal, tizennégy önálló kiállítása volt.