E-hulladékgyűjtés a Talentum iskolában

E-hulladékgyűjtés a Talentum iskolában
Elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek a Talentum Református Iskolában pénteken, november 11-én (Apponyi/Ion-Budai Deleanu utca 2. szám) 7-17 óra között. Az eseménynek kerettörténete is van, amellyel főleg a kisebbeket szeretnék mozgósítani, hogy ők a nagyobbakat mozgósítsák. A cél kiszabadítani Eleket.

A történet szerint Elek és társai e-hulladékfaló robotok, akik újrahasznosítják azokat az elektronikai termékeket, amelyeket mi, emberek, már nem használunk. Ők tartják tisztán az Univerzumot, hogy ne borítsa el az Elektronikai Hulladékmező. De sajnos Eleket elrabolták, és a Föld napjai meg vannak számolva. A főgonosz Dr. Tré vezetésével az aljas Dzsuvák tartják fogságban a titkos szemétszóró laborjukban. Csak Elek tudja megmenteni a Földet! Szükség van az ő szupererejére, hogy megállítsák Dr. Trét és a Dzsuvákat abban, hogy átvegyék a világ fölötti uralmat. Ezért Elek kiszabadításához kérnek segítséget a szervezők. Ehhez expedíciót kell szervezni a Redva bolygóra, ahol a Dzsuvák Központi Szemétszóró Laborja áll. Az expedíciót Ákos professzor vezeti, és nagyon sokba kerül eljutni arra a bolygóra, de a Csillagközi flotta vezetői a segítségünkre siettek: azt mondták Ákos professzornak, hogy pénz helyett e-hulladék kártyákat is elfogadnak fizetőeszközként. Összesen 1000 kártyapontot kell összegyűjteni ahhoz, hogy a Nagy Elekmentő Expedíció elindulhasson. Minél több kártyapont gyűl össze, annál hamarabb indulhat az expedíció és annál gyorsabban tudják kiszabadítani Eleket. Segíts te is Ákos professzornak, hogy kiszabadíthassák Eleket: gyűjts elektronikai hulladékot és váltsd őket kártyákra.

Hogyan gyűjthetsz kártyákat? Minden behozott elektronikai hulladékért kártyát adnak cserébe. Minél nagyobb a hulladék (mikró, mosógép, hűtő), annál erősebb kártyát kapsz. Minél több kártyát gyűjtötök össze, annál hamarabb tud elindulni az expedíció, hogy megmentsék Eleket. Elek és a Föld sorsa most a ti kezetekben van, számoljunk le Dr. Trével és az aljas Dzsuvákkal – írják a mentőakciót szervező Talentum Református Iskola közleményében. Azt ígérik, nagyobb méretű e-hulladék esetén házhoz mennek. A 0721-293451-es telefonszámon lehet velük kapcsolatba lépni.