Doha: Federer kikapott Baszilasvilitől

Doha: Federer kikapott Baszilasvilitől
A második helyen kiemelt Roger Federer három szettben kikapott a grúz/georgiai Nikoloz Baszilasvilitől az 1,1 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes, 39 éves svájci játékosnak a szerdai nyolcaddöntő volt az első tétmérkőzése azóta, hogy 2020. január 30-án elveszítette az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjét. Tavaly két térdműtéten esett át, majd úgy döntött, hogy a februári Australian Opent még kihagyja, és Katarban tér vissza, ahol három tornagyőzelmével ő tartja a rekordot. Federer szerdán három szettben legyőzte a brit Daniel Evanst, majd csütörtökön előbb megnyerte az első játszmát a világranglista 42. helyén álló Baszilasvili ellen, azután a másodikat meglepően simán elveszítette, a harmadikban pedig 5:4-nél meccslabdája volt, végül azonban ellenfele fordítani tudott és 1 óra 52 perc után győzelmet ünnepelhetett. Mindkét teniszező 12 ászt szervált a találkozón.

„Örülök, hogy háromszettes meccset tudtam játszani éljátékosok ellen, ez fontos előrelépés számomra” – mondta a meccs után Federer. Hozzátette, ő maga is érzi, hogy még nincs százszázalékos állapotban, azt a füves pályás szezonra szeretné elérni. „Ez egy lépcsőfok volt, és boldog vagyok, hogy ma is jól éreztem magamat a pályán” – vélekedett.

Eredmények, negyeddöntő: Baszilasvili (grúz/georgiai)–Federer (svájci, 2.) 3:6, 6:1, 7:5; Andrej Rubljov (orosz, 3.)–Fucsovics Márton játék nélkül; Fritz (amerikai)–Shapolavlov (kanadai, 4.) 5:7, 6:3, 7:5; Bautista-Agut (spanyol, 5.)–Thiem (osztrák, 1.) 7:6 (3), 2:6, 6:4.