Djokovics és Halep is továbbjutott Eastbourne-ben

Djokovics és Halep is továbbjutott Eastbourne-ben
Novak Djokovics és Simona Halep is győzelemmel mutatkozott be az Eastbourne-ben zajló füvespályás tenisztorna szerdai játéknapján. A két teniszezőnek már kedden pályára kellett volna lépnie, ám az eső elmosta az előző napi programot.

Djokovics – aki a kanadai Vasek Pospisilt verte két játszmában – 2010 után először indult füvespályás viadalon a Roland Garros és Wimbledon között, míg Halepnek ez volt az első találkozója azóta, hogy elveszítette az idei Roland Garros fináléját a lett Jelena Ostapenko ellenében.

A 25 éves konstancai lány második kiemeltje a tornának, ennek ellenére megszenvedett kínai ellenfelével, Jing-jing Tuannal. Meccsük kedden elkezdődött, az első szettben az ázsiai 2–1-es vezetésénél szakadt meg, a kínai 2–0-ra vezetett, de Halep visszabrékelt. A folytatásban mégis elvesztette az első menetet, de szetthátrányból talpra állva, 102 perc alatt diadalmaskodott a világranglistán 64. helyezett ellenfelével szemben.

Halep eddigi jutalma 9850 dollár és 55 világranglistapont, következő ellenfele a bolgár Cvetena Pironkova (149. a világranglistán) lesz, aki szerencsés vesztesként került a főtáblára, ennek ellenére könnyedén verte Monica Niculescut (51.).

Az első, 6:0-ra elvesztett játszmában összesen négy labdamenetet nyert meg Niculescu, ebből hármat saját adogatásán. A második szettben még vezetett Monica (2:0 és 3:1), de a meccs végén a bolgár örülhetett.

Súlyos vereséggel búcsúzott a második körben a szintén szerencsés vesztesként főtáblás Sorana Cârstea, a magyar származású, brit színekben versenyző Konta Johanna ötödik favorithoz méltó játékkal, két 6:2-es szettben nyert ellene. Mérkőzésük 73 percet tartott.

A vesztesek 5155 dolláros csekkel és 30 WTA-ponttal vigasztalódhatnak, Cârstea további 13-at kap a selejtezős meccsekért.

Érdekesebb eredmények:

Férfiak (636 ezer euro összdíjazás), 1. forduló (a 32 közé jutásért): Medvegyev (orosz)–Querrey (amerikai, 5.) 6:3, 7:5; M. Zverev (német, 6.)–Harrison (amerikai) 6:4, 7:6 (9). Nyolcaddöntő: Djokovics (szerb, 1.)–Pospisil (kanadai) 6:4, 6:3.Nők (819 ezer dollár összdíjazás), 2. forduló (a 16 közé jutásért): Halep (2.)– Jing-jing Tuan (kínai) 3:6, 6:3, 6:2; Pironkova (bolgár)–Niculescu 6:0, 6:4; Konta (brit, 5.)–Cârstea 6:2, 6:2.