Csoma Botond az RMDSZ új szóvivője

Csoma Botond az RMDSZ új szóvivője
Csoma Botondot kérte fel szóvivőnek Kelemen Hunor szövetségi elnök, a Kolozs megyei képviselő, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője elfogadta a felkérést – tájékoztat az RMDSZ hírlevele.

Az elmúlt négy év tapasztalatai azt mutatják, hogy a szóvivői szerep gazdagította a kommunikációt a magyar közösséggel és a közösséget tájékoztató sajtóval. Az RMDSZ elnöke ezért tartotta fontosnak, hogy Hegedüs Csilla távozása után biztosítsa a folytonosságot, ezúttal még inkább fókuszálva a bukaresti központú román nyelvű sajtójelenlétre.

„Csoma Botond hiteles, nagy munkabírású, tapasztalt politikus. A Szövetség képviselőházi frakciójának vezetőjeként eddig is szószólónk volt Bukarestben a román tévékben és Erdélyben a magyar nyelvű médiában. Otthonosan mozog Bukarestben, ismeri a román újságírókat, ugyanakkor régóta aktív kapcsolatban áll az erdélyi magyar sajtóval is. Botondtól azt kérem, hogy segítse elő és jobbítsa a gyors és hatékony kommunikációt, és ne hátráljon meg a kérdések elől” – hangsúlyozta Kelemen Hunor a felkérést követően