Cselgáncs Eb: nem született több magyar és román érem

A magyarok és románok helyezetlenül zárták a prágai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki és szombati versenynapját.

A 81 kilogrammos Tóth a legjobb 32 között az aranypontig tartó hosszabbításban vazaarival nyert a montenegrói Nebojsa Gardasevics, a nyolcaddöntőben azonban a 2018-ban Eb-ezüstérmes belga Sami Chouchi túl kemény diónak bizonyult a számára. Előzőleg a 73 kilós Szabó Frigyes az első fordulóban leléptették a német Igor Wandke ellen, így a magyarok számára korán befejeződött a második versenynap az O2 Arenában.

Pénteken hat román dzsúdós lépett tatamira Prágában, de egyik sem tudott túljutni a nyolcaddöntőn.

A 73 kilogrammosoknál Alexandru Raicu győzelemmel kezdett az ír Joshua Greennel, utána viszont kikapott az azeri Rustam Orujovtól. Ugyanabban a súlycsoportban a Kolozsvári Universitatea Sportklub cselgáncsozója, Adrian Şulcă vereséget szenvedett a francia Guillaume Chaine-től. A 81 kg-osoknál Marcel Cercea legyőzte az izlandi Sveinbjorn Iurát, utána viszont a nyolcaddöntőben kikapott a bolgár Ivailo Ivanovtól.

A nőknél a 63 kg-os súlycsoportban a Kolozsvári Universitatea Sportklub másik sportolója, Ştefania Adelina Dobre a nyolcaddöntőben búcsúzott az olimpiai ezüstérmes, négyszeres világbajnok Clarisse Agbegnenou ellenében. Románia másik képviselője ugyanebben a súlycsoportban ugyancsak a nyolcaddöntőben fejet hajtott a szlovén Tina Trstenjak ellenében. A 70 kilósoknál szintén a kolozsvári együttes dzsúdósa, Serafima Moscalu képviselte a román színeket, az első fordulóban nyert a belga Gabriella Willems ellen, utána viszont a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a holland Sanne van Dijkétől.

Románia egyetlen ezüstéremmel (52 kg, Andreea Chiţu) zárt, miután az utolsó versenynapon mindhárom versenyzője korán elvérzett.

A férfiaknál a 90 kg-os súlycsoportban Alex Creţ már az első fordulóban kikapott a lengyel Tomasz Szczepaniaktól. A 100 kilósoknál Eduard Şerbannak a második forduló jelentette a végállomást a német Karl-Richard Frey ellenében. A „nehézfiúknál”, a +100 kg-os súlycsoportban Kunszabó Luca a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a grúz/georgiai Guram Tusisvilitől. Az első fordulóban Sipőcz Richárdot ipponnal búcsúztató orosz Tamerlan Basajev nyerte meg a nehézsúlyúak küzdelmeit.

A magyarok közül Cirjenics Miklós (aki előbb magabiztosan verte a fehérorosz Nikita Szviridet, ám a nyolcaddöntőben 33 másodperc elteltével egy belső combdobásra kapott ipponnal legyőzte őt az Eb-harmadik azeri Zelim Kocojev) és Vég Zsombor (vazaarival kikapott az Eb-bronzérmes francia Alexandre Iddirtől) helyezetlenül végzett a 100 kg-osoknál, hasonlóképpen a nők +78 kg-os küzdelmében Szigetvári Mercédeszhez (vereség az Európa-bajnoki harmadik ukrán Jelizaveta Kalinyinától).

A férfiaknál a 90 kg-os súlycsoportban Gőz Roland hosszabbításban vazaarival szenvedett vereséget a szlovák Peter Zilkától, súlycsoporttársa, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián viszont három perc alatt ipponnal végzett az izraeli Itay Golannal, majd a nyolcaddöntőben leléptették lengyel ellenfelét, Piotr Kuczerát. Tóth végül a hetedik helyen zárt, miután a negyeddöntőben előbb vigaszágra került (az azeri Mammadali Mehdijev vazaarival nyert ellene), majd ott a a spanyol színekben dzsúdózó Nikoloz Sherazadishvilivel nagyot küzdött, de alulmaradt.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A magyar férfi válogatott bronzérmet nyert a varsói cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.
Sport
A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva és Monica Ungureanu bronzérmet nyert csütörtökön a varsói cselgáncs Európa-bajnokságon.
Sport