Csak egy pontot szerzett Dés röplabdacsapata

Csak egy pontot szerzett Dés röplabdacsapata
Nem sokat reméltek a dési szurkolók a hétközi mérkőzéstől a férfi röplabda A1-osztály rájátszásának második fordulójában, annál is inkább, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések teljesen felborították a hazai csapat és közönsége számításait.

(erkedi, póka)A Szamos-parti klub vezetősége a kormányhatározatnak megfelelően úgy döntött, csak az első száz nézőt engedi be a terembe a Bukaresti Dinamó elleni találkozóra (a többiek kinn maradtak), így nagyon gyér közönség tekintette meg a majdnem két órára elnyúló összecsapást. Igazán jó színvonalú és látványos meccsnek lehettek szemtanúi a szerencsések, végül a sokkal erősebb és idegenlégiósokkal teli piros-fehér fővárosi alakulat nyert 3:2 (17, 18, –23, –23, 13) arányban, de a hazaiak sem álltak messze a győzelemtől, miután 0:2-ről 2:2-re visszakapaszkodtak és a döntő szettben is végig tartották a lépést a bukarestiekkel.

A rájátszás felsőházában azonban minden pont értékes, így elmondhatjuk az Egyesülés elérte célját, hiszen egy élegyüttessel szemben váltotta be reményeit. Mindkét gárda kitett magáért, megcsillogatta a röplabda szépségét. A Dinamó olyan kiváló játékossal szerepelt, mint például a bosnyák Milan Pepics, aki Désen is 27 pontot szerzett csapatának, ami remek teljesítménynek számít. Az Egyesülés legjobb játékosa a szerda esti találkozón az utóbbi időben egyre jobban szereplő még ifi Andrei Raţă volt 19 ponttal.

A dési párharc 115 percet tartott, az Egyesülés a tervek szerint szombaton 17 órakor Zilahon játssza a következő mérkőzését.

Az 1–6. csoport másik két találkozóján: • Buzăui Gloria MSC–Zilahi MRK 1:3 • Galaci Arcada MSC–Krajovai U MSC 3:1. Az állás 20 mérkőzés alapján: 1. Arcada 56 pont, 2. Krajova 46, 3. Dinamó 44, 4. Zilah 40, 5. DÉS 32, 6. Buzău 26.

Voluntari-ban elkezdték a női A1-osztály alsóházának rájátszását, amelyen a Kolozsvári U NTT Data is érdekelt. A Luminiţa Trombiţaş edzette csapat sikerrel vette az első akadályt, 72 perc alatt 3:0 (23, 22, 20) arányban legyőzte a Bukaresti Rapidot.

A másik találkozón: • Voluntari-i CSO–Piteşti-i Argeş 1:3; a Medgidiai SK szabadnapos volt. A 7–11. csoport állása: 1. Argeş 24 pont/22 mérkőzés, 2. Medgidia 22/21, 3. U NTT DATA 20/21, 4. Rapid 9/21, 5. Voluntari 6/21.

Az U NTT Data csütörtökön a házigazdákkal játszott, pénteken a Medgidiai SK szombaton az Argeş lesz a tervezett ellenfele.