Caruana és Vachier-Lagrave sikere

Caruana és Vachier-Lagrave sikere
A Magnus Invitational nyolc résztvevős online rapid szuper sakkverseny első fordulójának második játéknapján az amerikai Fabiano Caruana fordulatokban gazdag mérkőzésen győzte le 2,5–1,5-re az orosz Jan Nepomnjacsijt.

Az orosz nagymester a párharc első és második játszmájában is nyerőesélyt szalasztott el, három döntetlen után Caruana a negyedik összecsapást sötéttel nyerte meg. A francia Maxime Vachier-Lagrave kettős győzelemmel kezdte a holland Anish Giri elleni meccsét, majd két döntetlennel érte el 3–1-es sikerét. Vachier-Lagrave, Caruana és a kínai Ting Li-zsen áll az élen 3–3 ponttal.

Az első forduló második játéknapjának eredményei: Fabiano Caruana (amerikai, 2773)–Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) 2,5–1,5, Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860)–Anish Giri (holland, 2731) 3–1.

Hétfőn a második fordulóból két párharcot rendeztek, a világbajnok norvég Magnus Carlsen a FIDE színeiben játszó iráni Alireza Firuzdzsával, az amerikai Hikaru Nakamura a holland Anish Girivel mérkőzött.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Ahogy az első kettő, úgy hétfőn a harmadik parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású, londoni sakkvilágbajnoki döntőben.
Sport