Bukaresti győzelemmel biztosította be BL-csoportelsőségét a Győr kézilabdacsapata

Bukaresti győzelemmel biztosította be BL-csoportelsőségét a Győr kézilabdacsapata
A címvédő Győri Audi ETO KC 27–25-re győzött a Bukaresti MSC otthonában, a Ioan Kunst-Ghermănescu Sportcsarnokban a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, szombaton, ezzel biztosította, hogy csoportja első helyéről jut a negyeddöntőbe.

A vendégek közül a norvég Nora Mörk és a francia Amandine Leynaud térd-, a brazil Eduarda Idalina „Duda” Amorim Taleska boka-, Fodor Csenge pedig vállsérülés miatt hiányzott. A románok kulcsemberei közül Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic térd-, a montenegrói Majda Mehmedovics vakbélműtét után gyógyul, és a svéd Sabina Jacobsen sem játszhatott.

A Danyi Gábor edzette győriek a 11. percben vezettek először, de mivel támadásban és védekezésben sem voltak kellően hatékonyak, eleinte nem tudták megőrizni az előnyüket. A Dragan Dzukics irányította bukarestiek a 21. percben két góllal jobban álltak (10–8), de Kari Aalvik Grimsbö kapus javuló teljesítménye, illetve az ETO egyre jobb védekezése miatt a szünetig többször már nem találtak be, a Győr pedig Tomori Zsuzsanna és Nycke Groot vezérletével 6–0-s sorozattal használta ki mindezt.

A hazaiak horvát kapusa, Jelena Grubisics a második félidő elején is remekül védett, csapattársai jól védekeztek, a címvédő viszont két alkalommal sem tudott élni az emberelőnnyel. A fővárosiak 12 perc kihagyás után tudtak ismét betalálni (12–17), viszont több mint 11 percig nem szerzett akciógólt a Győr, az MSC 5–0-s szériával egyenlített (44. perc: 17–17), de Groot és Veronica Kristiansen jóvoltából átlendültek a holtponton a vendégek. A meccs végén előbb 25–21-re elléptek a győriek, majd két gólt faragott a hátrányából a román csapat, ám az ETO támadásban és védekezésben is magabiztosabb volt, így újabb sikerével biztosította, hogy a 2. csoport további eredményeitől függetlenül az első helyről jut a negyeddöntőbe.

A házigazdák legeredményesebb játékosa a montenegrói jobbszélső Jovanka Radicsevics volt hat találattal.

A mostani idényben továbbra is veretlen Győr jövő szombaton a Ferencvárost fogadja a BL középdöntőjében, a Bukaresti MSC pedig Ljubljanába látogat.

*

Az FTC egy góllal legyőzte a német Thüringer HC csapatát szombaton Érden, ezzel biztosította negyeddöntőbe jutását. Az FTC tétmeccsen még soha nem kapott ki a Thüringertől: egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

A magyar csapatban a montenegrói Bobana Klikovacsot a tavaly nyári leigazolása után első alkalommal nevezték be, mivel csak mostanra épült fel a térdműtétjéből.

A 14. percben még a vendégcsapat vezetett egy góllal, ám ezt követően az FTC jó védekezéssel és gyors támadásokkal 7–1-es sorozatot produkált, és a megszerzett előnyét magabiztos játékkal megőrizte a szünetig.

A második felvonás elején pontatlanok voltak a házigazdák lövései, a Thüringer némileg felzárkózott, de Kovacsics Anikó és Klujber Katrin vezérletével visszaállította a korábbi különbséget az FTC. A hajrában ismét csökkentette hátrányát a német csapat, másfél perccel a vége előtt már csak egy góllal vezetett a némileg elkényelmesedett Ferencváros.

Az izgalmas végjátékban a magyar együttes az utolsó támadását is elhibázta, de a THC akcióját kivédekezte, és bár az utolsó nyolc és fél percben nem talált be, egy góllal megnyerte a meccset.

Eredmények, női Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló, 2. csoport: • Bukaresti MSC–Győri Audi ETO KC 25–27 (10–14) – góldobók: Jovanka Radicsevics 6, Claudia Constantinescu és Andrea Lekics 4–4, Iulia Curea és Barbara Lazovics 3–3, Dragana Cvijics, Oana Manea, Nathalie Hagman, Elizabeth Omoregie és Bianca Bazaliu 1–1, illetve Cornelia Nycke Groot 8, Veronica Kristiansen és Stine Oftedal 4–4, Jana Knedlikova és Tomori Zsuzsanna 3–3, Anne Mette Hansen és Crina Pintea 2–2, Görbicz Anita 1 • Ferencvárosi Torna Club-Rail Cargo Hungaria–Thüringer HC (német) 30–29 (17–12) – a Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 9, Lukács és Kovacsics Anikó 5–5, Háfra és Pena 3–3, Schatzl Nadine és Bobana Klikovacs 2–2, Márton G. 1; a németek legeredményesebb játékosa Alicia Stolle és a cseh Iveta Luzumova volt 6–6 találattal • Vipers Kristiansand (norvég)–RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 29–21 (14–14). Az állás: 1. GYŐR 15 PONT, 2. Kristiansand 10 (233–211), 3. BUK. MSC 10 (247–236), 4. FTC 9, 5. Ljubljana 3, 6. Thüringer 1.