Budapesti tenisztornán történt

Budapesti tenisztornán történt
Babos Tímea oldalán Lucie Safarovával továbbjutott a negyeddöntőbe kedden a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornán.

A nap első magyar vonatkozású meccsén az első helyen kiemelt magyar, cseh duó a szlovák Jana Cepelovával és a cseh Barbora Krejcikovával csapott össze. A mérkőzés elején Babosék magabiztosan hozták adogatójátékaikat, ám az ellenfél sem hibázott, mígnem 4:3-nál Krejcikova elvesztette a szerváját, így Babos 5:4-nél a szettért adogathatott. Volt is játszmalabdája, de végül a rivális kettős brékelt. Aztán 6:5-nél ismét elbizonytalanodtak Cepelováék, semmi-negyvennél újabb három szettlabda következett a magyar, cseh párosnak, amely a harmadikat már kihasználta (7:5).

A folytatás nem indult jól magyar szempontból, ugyanis Babos ismét elvesztette az adogatását, és nemsokára 0:2 állt az eredményjelzőn. Ekkor újabb fordulat következett, a sok nyerőt ütő és a hálónál remekül „takarító” Safarova vezetésével az első helyen kiemelt duó 5:2-re fordított, és bár Cepelova még szépített, Babos végül könnyedén kiszerválta a meccset.

A találkozó 1 óra 11 percet tartott. Babosékra a nyolc között Bukta Ágnes és Stollár Fanny szabadkártyás kettőse vár.

„Örülök, hogy be tudtam melegíteni a holnapi egyes meccsemre. A játék ma nem ment annyira jól, de a hangulat remek volt, nagyon élveztem a mérkőzést” – értékelt röviden Babos Tímea, aki lapzárta után a török Ipek Soylu (161.) ellen kezdi meg budapesti szereplését egyesben. A világranglistán 33. magyar teniszező a verseny első kiemeltje egyesben is.

*

A világranglistán 282. Stollár Fanny (a képen) bejutott egyesben nyolcaddöntőbe, ott azonban gyorsan búcsúzott.

A magyar játékos, aki szabadkártyásként került fel a főtáblára, két szettben győzte le kedden a montenegrói Danka Kovinicset (69.). A szerdai folytatás azonban nem sikerült, Stollár Fanny sima vereséggel búcsúzott. A nyolcadik kiemelt német Annika Beck (66.) ellen csak gémet tudott „összekaparni” a magyar játékos, a találkozó mindössze 59 percet tartott.

*

Búcsúzott a Hungarian Ladies Opentől Sorana Cârstea (67.), a negyedik kiemelt meglepetésre két sima játszmában szenvedett vereséget, 66 perc után rázhatott kezet ellenfelével, a német Carina Witthöfttel (83.). Cârstea 2100 dolláros csekkel és 1 világranglistaponttal vigasztalódhat.

Eredmények:

Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért): Babos, Safarova (magyar, cseh, 1.)–Cepelova, Krejcikova (szlovák, cseh) 7:5, 6:3.Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Szasznovics (fehérorosz)–Flipkens (belga) 4:6, 6:4, 6:1; Stollár–Kovinics (montenegrói) 6:2, 7:6 (4); Wickmayer (belga, 5.)–Sinikova (bolgár) 6:3, 4:6, 7:5; Hromacseva (orosz)–Allertova (cseh) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4; Witthöft (német)–Cârstea (4.) 6:3, 6:2; Falconi (amerikai)–Stefkova (cseh) 4:6, 7:5, 6:4.

2. forduló (a 8 közé jutásért): Beck (német, 8.)–Stollár 6:2, 6:0; Safarova (cseh, 2.)–Hszieh (tajvani) 6:2, 6:1; Görges (német, 3.)–Vekic (horvát) 6:2, 6:2.LAPZÁRTAKOR: Első fordulós találkozón: Oceane Dodin (francia, 7.)–Gálfi Dalma 6:4, 6:4.