BL-selejtező: Lucescuék elszalasztott esélye

BL-selejtező: Lucescuék elszalasztott esélye
A portugál Benfica Lisszabon könnyedén, 4–1-re nyert a Răzvan Lucescu edzette görög PAOK vendégeként Thesszalonikiben a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában, így a hazai döntetlen után is simán jutott a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe.

A Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Red Bull Salzburg a 48. percben már 2–0-ra vezetett otthon a Crvena Zvezda ellen, az osztrákok aztán a 65. és a 66. percben is kaptak egy-egy találatot, ezt követően a szerbek jutottak tovább idegenben lőtt góllal.

Eredmények, BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók: • PAOK Szaloniki (görög)–Benfica Lisszabon (portugál) 1–4 (gól: Prijovics – 13. perc, illetve Jardel – 20., Salvio 2 – 26. és 50., mindkettő 11 m, valamint Pizzi – 39. perc) – továbbjutott a Benfica 5–2-es összesítéssel • PSV Eindhoven (holland)–BATE Boriszov (fehérorosz) 3–0 (Bergwijn – 14., L. de Jong – 36. és Lozano – 62. perc) – tj. a PSV kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel • Red Bull Salzburg (osztrák)–Crvena Zvezda Belgrád (szerb) 2–2 (Dabbur 2 –  45. és 48. perc, a második 11 m, illetve Ben Nabouhane 2 – 65. és 66. perc) – tj. a Crvena Zvezda 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.

A párharc győztesei a BL, a vesztesei az Európa Liga csoportkörében folytatják.