Betano I. liga, rájátszás: Vasárnap estére maradt a döntés a bajnoki címről

Betano I. liga, rájátszás: Vasárnap estére maradt a döntés a bajnoki címről
A román labdarúgó élvonal felsőházának hétfő esti mérkőzésén az FCSB egygólos győzelmet aratott Krajován a Ion Oblemenco Stadionban a rájátszás 9. fordulójának zárómeccsén, s ezzel még életben tartotta reményeit a bajnoki címre.

A gól a hajrában születetett, Filipe Teixeira óriási védelmi hibát követően lőtt a hálóba. Ovidiu Alin Haţegan aradi játékvezető két piros lapot is felmutatott az FCSB játékosainak: Mihai Pintiliit a kispadról állította ki a 90. percben, Junior Moraist pedig a hosszabbítás ötödik percében küldte le a pályáról.

Végeredmény: • Krajovai Universitatea SK–FCSB 0–1 (gól: Filipe Teixeira – 86. perc; kiállítva: Mihai Pintilii – 90., a kispadról és Junior Morais – 95. perc, mindkettő FCSB).

Az állás: 1. KOLOZSVÁR CFR 1907 47 PONT, 2. FCSB 46, 3. Konstancai Viitorul 35 (13–10), 4. Krajova 35 (8–9), 5. Gyurgyevói/Giurgiui Astra 33, 6. Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC 24.

A felsőház utolsó fordulójának programja (a találkozók vasárnap egységesen 20.45 órakor kezdődnek, élőben követhetők a Look tv/Look Plus, a DigiSport1 és a Telekom Sport1 tévéadón): • Jászvásár–Krajova • Kv. CFR 1907–Viitorul • FCSB–Astra.

A bajnoki címért folytatott CFR 1907 és FCSB párharc egyszerű:

• A Kolozsvári CFR 1907 biztosan bajnok, ha legyőzi a Konstancai Viitorult a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban, vagy döntetlenre végez vele, és az FCSB nem győzi le az Astrát. Természetesen akkor is első marad, ha mindkét gárda vereséget szenved.

• AZ FCSB akkor lesz bajnok, ha nyer az Astra ellen, s ugyanakkor a vasutasok kikapnak Gheorghe Hagi csapatától.