Benyújtották a bizalmatlansági indítványt

Benyújtották a bizalmatlansági indítványt
A parlamentben zajlott tüntetés alatt nyújtotta be a Dăncilă-kormány elleni bizalmatlansági indítványt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezetője, Raluca Turcan. A tüntetők azt kérték tőle, tegyen meg mindent, hogy „legyen vége a diktatúrának”.

Turcan néhány szót váltott is az egyik tüntetővel, akit arra kért, engedje meg, hogy benyújtsa az indítványt, hiszen „mindent, amit önök most követelnek, a bizalmatlansági indítvánnyal gyakorlatba ültethetünk”.

A tüntető, miután biztosította a frakcióvezetőt, megengedi, hogy benyújtsa az indítványt, azt mondta, várja a többi ellenzéki pártot is, tegye meg a megfelelő lépéseket. „Ennek a diktatúrának véget kell vetni. Mi, állampolgárok végezzük a dolgunkat. A civil társadalomnak és az ellenzéki pártoknak közös nevezőre kell jutnia, csak egységben állíthatjuk meg Románia lemészárlását.”

Raluca Turcan azt felelte: „Három lépés: megdöntjük a Dăncilă-kormányt, leomlik Dragnea szobortalapzata, majd új parlamenti többség keletkezik, amely jobban kormányoz.

A PNL bizalmatlansági indítványát az „Állítsuk meg a bábkormányt!” mottóval látták el. A párt elnöke Ludovic Orban azt mondta, amennyiben sikerül megbuktatniuk a kabinetet, ő lesz a liberálisok jelöltje a miniszterelnöki tisztségre.