Bemutatják az Emberek és kontextusok sorozat legújabb köteteit

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Kolozsvár, Jókai/Napoca utca 2-4. szám) április 9-én, kedden 16 órakor mutatják be a 25. kötetéhez érkezett Emberek és kontextusok sorozatot, és annak új köteteit.

Ferencz Melinda 20. századi erdélyi magánlevél-gyűjtemények című kiadványát Vajda András Sapientia EMTE oktatója, Bakos Áron Aranyosszéki katonatörténetek című kötetét Jakab Albert Zsolt a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet tudományos főkutatója ismerteti. 

Az Emberek és kontextusok sorozatot ismerteti és méltatja Bárdi Nándor Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézet tudományos főmunkatársa. Felszólalnak a sorozat köteteinek szerzői is. Az esemény házigazdája Biró Annamária kiadói vezető és Keszeg Vilmos sorozatszerkesztő lesz.

Az Emberek és kontextusok sorozat 2008-ban indult a Mentor Kiadó gondozásában; a 6. kötettől az Erdélyi Múzeum-Egyesület jelenteti meg. Az új forrásokat feltáró, közlő és értelmező kötetek a társadalomkutatók és a népi életforma, a hagyományok iránt érdeklődő olvasók figyelmére tartanak számot. A „nyitott könyvnek” nevezett kiadványok az olvasó számára lehetővé teszik a forrásokban való elmerülést, valamint a kutató módszertanába való betekintést.