Bejelentették a krajovai Shakespeare-fesztivál programját

Bejelentették a krajovai Shakespeare-fesztivál programját
Többek között Robert Lepage, Oskaras Koršunovas és Silviu Purcărete rendezései lesznek jelen Krajován a május 19-29 között zajló Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon, derül ki a fesztivált beharangozó közleményből.

A szervezők – a krajovai Marin Sorescu Nemzeti Színház és a Shakeaspeare Alapítvány – közleménye szerint a fesztiválon látható lesz a sokak által várt The Tiger Lillies perform Hamlet (A Tiger Lillies Hamletet játszik) című produkció, és ekkor lesz a bemutatója a Bocsárdi László által rendezett III. Richárdnak is Sorin Leoveanuval a főszerepben, az előadás a Shakespeare-fesztivál és a krajovai nemzeti színház produkciója.

A 13. alkalommal szervezett nemzetközi színházi fesztivál progamjában több mint száz esemény kapott helyet – előadások, performanszok, multimédiás installációk, koncertek, szabadtéri filmvetítések, könyvbemutatók, konferenciák –, a különböző rendezvények tizenhárom helyszínen zajlanak majd, írják a közleményben.

A színházi seregszemle Robert Lepage 887 (Québec, Kanada, Robert Lepage Ex Machina nevű társulata) című előadásával startol május 19-én. A továbbiakban olyan produkciók láthatók, mint például a litván rendező, Oskaras Koršunovas által színre vitt Othello (Litvánia, Vilniusi Városi Színház), az Ada Milea rendezte Vihar (koncertelőadás, bukaresti Bulandra Színház), vagy a Kolozsvári Állami Magyar Színház Macbett című előadása, Silviu Purcărete rendezésében.

A fesztivál részletes programját a shakespearefestival.online weboldalon lehet böngészni.

(Borítókép: Jelenet az Oskaras Koršunovas által rendezett Othellóból. Fotó: Dmitrijus Matvejevas)