Băsescu: legyen férfi, Grindeanu asszony!

Băsescu: legyen férfi, Grindeanu asszony!
Traian Băsescu volt államfő ma arra biztatta, azokat a szociáldemokrata párti (PSD) politikusokat, akik panaszkodtak, hogy nyilvánosságra hozták telefonszámukat, hogy „ne sírjanak tovább a tévében”, Sorin Gridneanu kormányfő feleségét pedig arra biztatta, „legyen férfi”.

„A hazafias PSD-sek megijedtek a néptől. PSD-s hazafiak és a népért rajongók, ne cseréljétek le telefonszámotokat, ne zárjátok be Facebook-fiókotokat. Vegyétek úgy a politikusi életet, amilyen az Romániában. És ne feledjétek, ti kezdtétek” – írta a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke keddi Facebook-bejegyzésében.

Megjegyezte, a „riadt hazafiak” „úgy sírnak a tévében, mint valami mosónők” amiatt, hogy nyilvánosságra hozták telefonszámukat, a lakosság pedig inzultálja őket. Băsescu arra utalt, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és Srin Grindeanu kormányfő is panaszkodott, hogy nyilvánosságra hozták telefonszámukat.

A volt államfő emlékeztetett, mandátuma idején neki is voltak hasonló tapasztalatai, ám nem panaszkodott.

„A PSD «riadt hazafiai» elfelejtik, hogy 3-4 éve üvöltöztek a stadionokban, a köztereken, falun és városon: «Börtönbe Băsescuval». Ti, «riadt hazafiak», feltettétek akkor magatoknak a kérdést, hogy hogy érzi magát a családom, legyen szó a feleségemről vagy a két lányomról? Nem mentem panaszkodni a tévékbe. Úgy értékeltem, hogy a Románia védelméért folytatott küzdelmemnek ára van” – fogalmazott Băsescu.

Felidézte azt is, amikor több tucatnyi bukarestit küldtek a háza elé, hogy lássák a medencét, amiben ő gerincműtétje utáni felépülése során úszott.

varosnapokHirdetés

„Sem én, sem a családom nem panaszkodott nyilvánosan, még ha a lányok sírtak is otthon. Akkor is úgy értékeltem, hogy ez az ára a becsületnek, hogy megvédem az országot tőletek” – tette hozzá a volt államelnök.

Megjegyezte, lakcímét Victor Ponta hozta nyilvánosságra 2015-ben, telefonszámai – a mobil és a vezetékes egyaránt – másfél éve ismertek, felvállalta a döntést.

„Naponta több százan hívnak vagy írnak üzenetet, és nem ijedek meg. Fenyegetések, átkok rám és családomra, más káromolások vagy sértegetések, alkoholgőzös üzenetek, de a legtöbb kellemes párbeszéd arról, hogy mit csináltam, hogy mi az, amit nem tettem, de az emberek úgy vélik, hogy meg kellett volna tenni” – írta Băsescu, aki szerint érdemes megtartania a nyilvánosságra hozott telefonszámát, és arra buzdítja a PSD-seket, hogy ne ijedjenek meg, és ők is válaszoljanak az üzenetekre.

A volt államfő utóiratban üzen Sorin Grindeanu kormányfő feleségének is, akit arra biztat, hogy ne könnyezzen néhány fütty miatt, és ha valamire szüksége van, akkor hívja fel Maria Băsescut.