Băsescu: a szebeni városháza helyében pert indítanék Johannis ellen

Băsescu: a szebeni városháza helyében pert indítanék Johannis ellen
Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke úgy nyilatkozott, a nagyszebeni városházának polgári pert kellene indítania a Johannis család ellen, hogy visszaszerezze azokat a pénzeket, amelyek nekik jártak volna az államfő által birtokolt ház után. Azt mondja, ez a kötelességük.

„Ha a szebeni városháza ezt nem teszi meg, felelős lesz, most, hogy az ingatlan visszakerült a szebeni városháza magántulajdonába” – vallja a volt államfő, aki a B1 Tv egyik műsorában beszélt a témáról. Leszögezte: Klaus Johannis államfőnek vissza kell fizetnie a városkasszába azokat a pénteket, amelyeket azok után szerzett, hogy a ház birtokába jutott.

„Polgármesterként én ezt kérném. Azóta én, mint városháza, elvesztettem ennek az ingatlannak a haszonélvezeti jogát. A problémát polgári és nem büntetőjogi per rendezte. Előbb vagy utóbb, vissza kell szereznie azokat a pénzeket, amelyek őt illeték volna meg” – vélekedett Băsescu, aki szerint Johannisnak nem szabadott volna kérnie a brassói táblabíróság ítéletének újragondolását, ez szerinte az államfő részéről a tisztségével való visszaélés volt.

A piteşti-i táblabíróság szerdán elutasította a Johannis család óvását, így az államfő családja jogerősen elvesztette a Nagyszeben központjában álló házat.