Bajnokok Ligája: Olympique Lyon-diadal

Bajnokok Ligája: Olympique Lyon-diadal
Utolsóként az Olympique Lyon jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a szombati lisszaboni negyeddöntőben 3–1-re legyőzte a Manchester City csapatát.

A 24. percben a City védőinek figyelmetlenségét kihasználva Maxwel Cornet szerzett vezetést a francia együttesnek. Az elefántcsontparti csatárnak ez volt a negyedik gólja az angol csapat ellen, ugyanis 2018-ban két meccsen háromszor talált be a manchesteriek kapujába.

A City már az első félidőben is többet birtokolta a labdát, többet támadott és többször veszélyeztette a kaput, és ez a második felvonásban is így volt. A 69. percben a belga Kevin De Bruyne góljával összejött az egyenlítés, ám csak tíz percig volt döntetlen az állás, mert egy gyors ellenakció végén Moussa Dembélé ismét az Olympique Lyont juttatta vezetéshez. A meccset a csereként beállt csatár második találata döntötte el a 87. percben, aki ezúttal a brazil Ederson Santana de Moraes kapus hibáját kihasználva volt eredményes. A harmadik francia gól előtt egy perccel a City karnyújtásnyira volt az egyenlítéstől, de Raheem Sterling öt méterről az üres kapu fölé lőtt.

A Manchester City végül 67–33 arányban bizonyult jobbnak labdabirtoklásban, a kapura lövések száma 19–7, a kaput eltaláló kísérleteké pedig 8–6 volt.

A franciáknál a cserepadot koptatta a román válogatott kapus Ciprian Tătăruşanu.

A BL, illetve elődje, a BEK történetében idén fordult elő először, hogy két francia csapat is az elődöntőbe jutott. Az Olympique Lyon ellenfele a Bayern München lesz szerdán, előtte a Paris Saint-Germain az RB Lipcse együttesével találkozik kedden. Mindkét esetben 22 óra a kezdési időpont, élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó.

Ezt megelőzően 1991-ben történt, hogy spanyol, angol és olasz csapat sem jutott a négy közé, akkor német, szovjet, francia és jugoszláv együttes volt érdekelt az elődöntőben.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő: • Manchester City (angol)–Olympique Lyon (francia) 1–3 (gól: Kevin De Bruyne – 69. perc, illetve Maxwel Cornet – 24., valamint Moussa Dembele 2 – 79. és 87. perc).

Az elődöntő párosítása:

Kedden: • PSG–RB Lipcse. Szerdán: • Bayern–Olympique Lyon.

A finálét jövő vasárnap 22 órától játsszák.