Bajnokok Ligája: Gulácsiék a címvédő Manchester Cityt fogadják

Bajnokok Ligája: Gulácsiék a címvédő Manchester Cityt fogadják
A Gulácsi Pétert és Orbán Willit foglalkoztató RB Lipcse a címvédő Manchester Cityt fogadja szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A két csapat az elmúlt években rendszeresen összefutott egymással: a 2021–2022-es kiírás csoportkörében az angol bajnok hazai közönség előtt 6–3-ra ütötte ki német riválisát, amely aztán a visszavágón – az azóta már az angol FC Liverpoolt erősítő Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően – 2–1-re diadalmaskodott.

Az előző szezonban a nyolcaddöntőben kerültek össze egymással a felek, az első, németországi összecsapás 1–1-es döntetlennel ért véget, a City azonban a visszavágón az ötgólos norvég–angol Erling Braut Håland vezérletével 7–0-s „gálaelőadást” rendezett.

A spanyol Josep Guardiola együttese – amely az előző szezonban a BL mellett megvédte címét a Premier League-ben és az FA-kupában sem talált legyőzőre – rég nem látott hullámvölgybe került, ugyanis a múlt hét közepén előbb a Ligakupában a Newcastle United, majd a bajnokságban a Wolverhampton Wanderers otthonában kapott ki. Ezt megelőzően legutóbb januárban fordult elő a csapattal, hogy egymást követő két meccset bukjon el, sorozatban három vereséget egy idényen belül pedig 2018 áprilisa óta nem szenvedett el.

A Lipcse szombaton rangadót játszott a Bundesligában, a címvédő Bayern München elleni hazai összecsapáson ugyan kétgólos előnyre tett szert az első félidőben, de végül be kellett érnie a döntetlennel.

A hazaiaknál a csapatkapitány Orbán Willi biztosan nem lép pályára, mivel térdsérüléssel bajlódik, míg Gulácsi Péter közel egy év kihagyás után múlt héten a Német Kupában tért vissza a kezdőbe, az első számú kapus ugyanakkor jelenleg Janis Blaswich.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője a City ellen nem számíthat Benjamin Henrichsre, a német válogatott védő ugyanis kisebb izomsérülést szenvedett. Visszatérhet viszont a csapatba Timo Werner, a csatár hátproblémái miatt két meccset kihagyott. A spanyol Dani Olmo már ismét a kerettel készül, de szerdán még biztosan nem lép pályára.

*

Kovács István nagykárolyi játékvezető fújja majd a sípot szerdán az angol Newcastle United és a francia Paris Saint-Germain közötti szerdai mérkőzésen – közölte az UEFA. A Bajnokok Ligája F-jelű csoportjában tartott összecsapás 22 órakor kezdődik a St. James’ Park arénában.

A mérkőzésre az UEFA Vasile Florin Marinescut és Ovidiu Artenét jelölte ki partjelzőnek, a negyedik játékvezető Marcel Bîrsan lesz. Videóbírónak a német Marco Fritzt delegálták, akinek a munkáját a holland Rob Dieperink fogja segíteni.

Az első csoportmérkőzésén a Newcastle 2–0-ra legyőzte idegenben az olasz AC Milant, míg a PSG szintén 2–0-ra múlta felül a német Borussia Dortmundot Párizsban.

A BL idei kiírásában Kovács Istvánt először jelölte játékvezetőnek az UEFA.

A szerdai program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • Atlético Madrid (spanyol)–Feyenoord Rotterdam (holland) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport2 és a Prima Sport1 tévéadó • Celtic Glasgow (skót)–SS Lazio Róma (olasz) – Prima Sport5.

F-csoport: • Borussia Dortmund (német)–AC Milan (olasz) – DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport1 • Newcastle United (angol)–Paris Saint-Germain (francia) – DigiSport3, Orange Sport1 és Prima Sport4.

G-csoport: • RB Lipcse (német)–Manchester City (angol) – DigiSport4, Orange Sport3 és Prima Sport3 • Crvena Zvezda Belgrád (szerb)–Young Boys Bern (svájci).

H-csoport: • Royal Antwerpen (belga)–Sahtar Donyeck (ukrán) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport2 • FC Porto (portugál)–FC Barcelona (spanyol) – DigiSport1, Orange Sport4 és Prima Sport2.