Bajnokok Ligája: Guardioláék visszavághatnak a Barcelonának

Bajnokok Ligája: Guardioláék visszavághatnak a Barcelonának
Szűk két héttel a katalóniai 4–0 után kedden Manchesterben csap össze a City és az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A Barcelona a korábbi trénere, Josep Guardiola (a képen) által irányított Manchestert főként az ötszörös aranylabdás Lionel Messi mesterhármasával intézte el, az utolsó találat Neymar jóvoltából született.

A spanyol mesternek továbbra sem terem babér korábbi sikereinek helyszínén, jelenleg 0–7-nél tart, mivel tavaly akkori csapatával, a Bayern Münnchennel 3–0-s vereséggel távozott a Camp Nouból az elődöntő első mérkőzése után.

A százszázalékos Barcának kedden már egy pont is elég ahhoz, hogy biztosan továbbjusson a kieséses szakaszba, míg utóbbi két BL-meccsén mindössze egy pontot szerző City vereség esetén a harmadik helyre csúszhat a C-jelű kvartettben. A manchesteriek ellen szól, hogy előző öt mérkőzésüket elvesztették a Barca ellen, ugyanakkor szombaton a bajnokságban a West Bromwich Albion 4-0-ás legyőzésével megszakították hatmeccses nyeretlen sorozatukat.

A forduló slágermeccsét a magyar Kassai Viktor vezeti majd Barcelonában.

A D-csoportban a szintén százszázalékos, legutóbb BL-döntős Atlético Madrid a rosztovi 1–0 után odahaza is szembeszáll orosz riválisával, míg a PSV Eindhoven a müncheni 1–4 után próbálhat meg visszavágni a Bayernnek.

Román bírónak is jutott BL-mérkőzés: a Bázel–PSG összecsapást az aradi Ovidiu Haţegan vezeti.

A keddi műsor (a mérkőzések – egy kivétellel – 21.45 órakor kezdődnek):

A-csoport: • Razgrad Ludogorec (bolgár)–Arsenal (angol) – élőben közvetíti a DolceSport3 tévéadó • FC Bázel (svájci)–Paris Saint-Germain (francia) – DolceSport4. A csoport állása: 1. Arsenal 7 pont (9–1), 2. PSG 7 (7–2), 3. Bázel 1 (1–6), 4. Ludogorec 1 (2–10).

B-csoport: • Besiktas Isztambul (török)–SSC Nápoly (olasz) – 19.45 óra • Benfica Isztambul (portugál)–Dinamó Kijev (ukrán). Az állás: 1. Nápoly 6 pont, 2. Besiktas 5, 3. Benfica 4, 4. Kijev 1.

C-csoport: • Borussia Mönchengladbach (német)–Celtic Glasgow (skót) • Manchester City (angol)–FC Barcelona (spanyol) – Pro tv és DolceSport1. Az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Man. City 4, 3. Mönchengladbach 3, 4. Celtic 1.

D-csoport: • Atlético Madrid (spanyol)–FK Rosztov (orosz) • PSV Eindhoven (holland)–Bayern München (német) – DolceSport2. Az állás: 1. Atlético 9, 2. Bayern 6, 3. PSV 1 (3–7), 4. Rosztov 1 (2–8).