Bajnokok Ligája: A címvédő Real Madrid az AS Romával is megmérkőzik a csoportkörben

Bajnokok Ligája: A címvédő Real Madrid az AS Romával is megmérkőzik a csoportkörben
A címvédő Real Madrid az AS Róma gárdájával is találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

A főtábla csütörtöki, monacói sorsolásán az előző három kiírásban győztes spanyol klub mellé még az orosz CSZKA Moszkva és a cseh Viktoria Plzen került a G-csoportba.

A mezőnyben egy csapat keretében van magyar labdarúgó, Szalai Ádám, az 1899 Hoffenheim válogatott támadója. A német együttes a csoportkörben a Manchester Cityvel, a Sahtar Donyeckkel és az Olympique Lyonnal találkozik.

Az SSC Nápoly, amely a román válogatott csapatkapitányát, Vlad Chiricheşt is foglalkoztatja a Paris Saunt-Germainnel, az FC Liverpoollal és a Czrna Zvezda Belgárddal mérkőzik.

A csoportkör első fordulóját szeptember 18-án és 19-én, míg az utolsó kört december 11–12-én rendezik. A tavaszi folytatásban ezúttal is a csoportok első és második helyezettjei vehetnek részt – a harmadikok az Európa Ligába sorolnak át –, a versenyben maradt 16 klub február közepén a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését az egyenes kieséses szakaszban. A BL döntőjét június elsején Madridban játsszák.

A BL-csoportok beosztása:

A-csoport: Atlético Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), AS Monaco FC (francia), Club Brugge (belga).B-csoport: FC Barcelona (spanyol), Tottenham Hotspur (angol), PSV Eindhoven (holland), Internazionale (olasz).C-csoport: Paris Saint-Germain (francia), SSC Nápoly (olasz), FC Liverpool (angol), Crvena Zvezda Belgrád (szerb).D-csoport: Lokomotív Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), FC Schalke 04 Gelsenkirchen (német), Galatasaray Isztambul (török).E-csoport: Bayern München (német), Benfica Lisszabon (portugál), Ajax Amszterdam (holland), AEK Athén (görög).F-csoport: Manchester City (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Olympique Lyon (francia), 1899 Hoffenheim (német).G-csoport: Real Madrid (spanyol), AS Róma (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), Viktoria Plzen (cseh).H-csoport: Torinói Juventus FC (olasz), Manchester United (angol), Valencia CF (spanyol), Young Boys Bern (svájci).

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

CFR 1907: GYŐZELEM AZ ELSŐ FELKÉSZÍTŐN

Az osztrák edzőtáborban tartózkodó Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata első felkészülési mérkőzését a helyi területi bajnokságban játszó FC Wels ellen vívta, és magabiztos 4–0 (2–0) arányú győzelmet aratott. A gólokon Mike Cestor (12. perc), Ciprian Deac (37. perc) és Claudiu Petrila 2 (52. és 86. perc) osztozott.

Sport
Sport