Az AeroExpress landolt elsőként Gyergyóremete repülőterén

Az AeroExpress landolt elsőként Gyergyóremete repülőterén
Az AeroExpress légitársaság utasszállító gépe landolt elsőként a székelyföldi Gyergyóremetén épülő repülőtéren tesztrepülés keretében.

Kiemelték: az Embraer 120ER típusú, 30 fő szállítására alkalmas repülőgép Budapestről érkezett Gyergyóremetére. A gép Kolozsváron esett át az egyelőre kötelező határellenőrzésen, a repült idő a magyar fővárosból összesen másfél óra volt.Somogyi-Tóth Dániel, a légitársaság alapítója kifejtette: évek óta dolgoznak azon, hogy légi kapcsolatot teremtsenek Magyarország és Erdély között, ami autóval, vagy vasúton nehéz. Anyacégük, a BASe Airlines Zrt. finnországi tapasztalatai alapján tervezik ezt, ahol szintén így érik el a nehezebben megközelíthető területeket.Balázs Attila, a repülőtér megálmodója és építője, a Bayer cégcsoport vezetője kijelentette: jövőre napi két járatot terveznek indítani Gyergyóremete és Budapest között. Az egyik a cégcsoport vállalkozásai számára nyújt majd összeköttetéseket, a második pedig a bárki által elérhető utasforgalmat biztosítja majd - hangsúlyozta.A tavaly alapított Aeroexpress légitársaság 2022. őszén indította el első járatait, azóta Budapest és Kolozsvár között biztosítanak heti négy járatot, amelyek rendszeresen teltházasak - írták a közleményben.

A tavaly alapított Aeroexpress légitársaság 2022. őszén indította el első járatait, azóta Budapest és Kolozsvár között biztosítanak heti négy járatot, melyek rendszeresen teltházasak, így az utazóknak érdemes időben biztosítaniuk a helyfoglalást.

Az Aeroexpress márkanév idén 100 éves, hiszen 1923-ban ezen a néven kezdte meg működését az a légitársaság, amely a Duna Gellérthegy előtti szakaszáról felszállva a Balatonra és Bécsbe szállította az utasokat. A cégcsoport tavaly kezdte működését, melynek egyik célja, hogy résztulajdonosával, a BASe Airlines Zrt-vel együttműködésben Kárpát-medencei célállomásokra indítson légijáratokat, másik küldetése pedig az, hogy Magyarországon ismét meghonosítsa a vízirepülést.