ATP-vb: rekordhosszúságú mérkőzésen diadalmaskodott Murray

ATP-vb: rekordhosszúságú mérkőzésen diadalmaskodott Murray
A világelső Andy Murray három játszmában, 3 óra 21 perces csatában legyőzte a japán Nisikori Kejt a férfi teniszezők szezonzáró londoni ATP-világbajnokságának szerdai játéknapján.

A brit klasszis sorozatban 21. mérkőzésén diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy ez volt az ATP-világbajnokság történetének leghosszabb mérkőzése, a korábbi rekord is Murray nevéhez fűződött: a 2010-es elődöntőben 3 óra 12 perc alatt kapott ki Rafael Nadaltól.

A svájci Stanislas Wawrinka két szoros játszmában legyőzte a horvát Marin Csilicset.

A 7,5 millió dollár összdíjazású világbajnokság másik – Ivan Lendl nevét viselő – csoportjában eredetileg a címvédő szerb Novak Djokovics, a kanadai Milos Raonic, az osztrák Dominic Thiem és Gaël Monfils szerepel. A francia teniszező azonban bejelentette visszalépését.

„Biztosan nem tudok játszani holnap, mert egyre jobban fájnak a bordáim. Megpróbáltam edzeni, de nem tudtam” – nyilatkozott Monfils, aki októberben Stockholmban sérült meg, és legalább hat hétig kellett volna pihennie a teljes felépüléshez.

varosnapokHirdetés

Djokovics ellenfele így a belga David Goffin lett a csütörtöki, lapzárta után végződött mérkőzésen a csoportkör utolsó fordulójában. A szerb teniszező már biztosan elődöntős, de le kell győznie Goffint, hogy további világranglista-pontokat gyűjtsön, és maradjon esélye még idén visszaelőzni Andy Murrayt.

Eredmények, John McEnroe-csoport, 2. forduló: Murray (brit, 1.)–Nisikori (japán, 5.) 6:7 (9), 6:4, 6:4; Wawrinka (svájci, 3.)–Csilics (horvát, 7.) 7:6 (3), 7:6 (3). Az állás: 1. Murray 2 győzelem/0 vereség, 2. Nisikori 1/1 (3:2), 3. Wawrinka 1/1 (2:2), 4. Csilics 0/2.

*

Korábban történt:

Az osztrák Dominic Thiem másfél óra alatt, három játszmában legyőzte a francia Gaël Monfilst a férfi teniszezők szezonzáró londoni ATP-világbajnokságának keddi játéknapján. Második meccsét is megnyerte és az elődöntőbe jutott a szerb Novak Djokovics.

A világbajnoki újonc Thiem az Ivan Lendl-csoport első fordulójában a szerb Novak Djokovicstól, míg Monfils a kanadai Milos Raonictól kapott ki, így a franciának immár két veresége van.

A Djokovics két szettben legyőzte a kanadai Milos Raonicot, az Ivan Lendl-csoport második fordulójának második meccsén mindkét játszma rövidítésben dőlt el. Raonic 14, ellenfele viszont csupán két ászt szervált, ám Djokovics ennek ellenére győzni tudott.

Eredmények, ATP-világbajnokság, Ivan Lendl-csoport, 2. forduló: Thiem (osztrák, 8.)–Monfils (francia, 6.) 6:3, 1:6, 6:4; Djokovics (szerb, 2.)–Raonic (kanadai, 4.) 7:6 (6), 7:6 (5). Az állás: 1. Djokovic 2 győzelem/0 vereség, 2. Raonic 1/1 (2:2), 3. Thiem 1/1 (3:3), 4. Monfils 0/2.