ATP-kupa: Djokovicsék kiestek

ATP-kupa: Djokovicsék kiestek
A német csapat nagy csatában legyőzte a címvédő szerbeket, ezzel elődöntőbe jutott a Melbourne-ben rendezett tenisz ATP-kupán.

A világelső Novak Djokovics és a rangsorban hetedik Alexander Zverev slágermérkőzését előbbi nyerte három játszmában, majd Jan-Lennard Struff ugyancsak háromszettes összecsapáson egyenlített Dusan Lajovics legyőzésével. A továbbjutásról döntő párosmérkőzésen a németek döntő rövidítésben diadalmaskodtak.

A B-csoportban a spanyoloknak elég volt egy mérkőzést nyerniük, összességében a vereség is belefért nekik a görögöktől ahhoz, hogy a legjobb négy közé kerüljenek.

Az elődöntőben német–orosz és olasz–spanyol mérkőzéseket rendeznek.

Az ATP-kupán 12 csapat kezdte meg a küzdelmeket négy csoportban, melyekből az első helyezettek jutottak az elődöntőbe. A viadal összdíjazása 7,5 millió dollár.

Eredmények, ATP-kupa (Melbourne):

A-csoport: • Németország–Szerbia 2–1 – Alexander Zverev–Novak Djokovics 7:6 (3), 2:6, 5:7; Jan-Lennard Struff–Dusan Lajovics 3:6, 6:3, 6:4; Struff, Zverev–Nikola Csacsics, Djokovics 7:6 (4), 5:7, 10–7; Kanada szabadnapos volt. A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Németország 2 győzelem/0 vereség, 2. Szerbia 1/1, 3. Kanada 0/2.

B-csoport: • Görögország–Spanyolország 2–1 – Mihail Pervolarakisz–Pablo Carreno Busta 3:6, 4:6; Sztefanosz Cicipasz–Roberto Bautista Agut 7:5, 7:5; Cicipasz, Markosz Kalovelonisz–Carreno Busta, Marcel Granollers 1:0-nál a spanyolok feladták. A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Spanyolország 1 győzelem/1 vereség (4–2), 2. Görögország 1/1 (3–3), 3. Ausztrália 1/1 (2–4).