Átfogó felújítási munkálatok a Kolozsvári Városházán

Átfogó felújítási munkálatok a Kolozsvári Városházán
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal által szerződtetett cég átfogó felújítási munkálatokat végez a közintézménynek Mócok útján levő székhelyén – tapasztalhattuk tegnapi terepszemlénk során. A folyosókat létrák, szerszámok, illetve az irodákból kihozott, s iratcsomókat tartalmazó szekrények lepték el. Megtudtuk: eddig az ügyosztályok munkatársai egymástól távol eső helyiségekben fejtették ki tevékenységüket, ezután ésszerűsítik, azaz összevonják az ugyanazon típusú feladatokat ellátó közalkalmazottakat. Elköltözött ugyanakkor Horváth Anna RMDSZ-es alpolgármester irodája, az érdeklődőknek és a kihallgatást kérőknek ezután a 79-80-as ajtót kell keresniük – szintén a második emeleten.

A városháza sajtóközleménye szerint az elkövetkező időszakban a Lakossági Információs Központ (Centrului de Informare pentru Cetăţeni) Mócok útja 7. szám alatti helyiségeit is tatarozzák. Ennek következtében ezután a mezőgazdasági nyilvántartó jegyzéket az érdekeltek ugyanabban az épületben, de a földszinten találják meg, míg a helyi rendőrség irodáit a Mócok útja 1-3. alatti főépületben kell keresni, pontosabban a 29A irodában, bejárat a Petru Maior (volt Arany János) utcából. Ugyanakkor a parkolókkal foglalkozó ügyosztályt a városházának a Mócok útja felőli bejáratán keresztül lehet elérni, áthaladva az intézmény belső udvarán.

Ezen kívül az anyakönyvi, urbanisztikai és a járművek szabad forgalmát biztosító illetékeket a Mócok útja 7. szám alatt levő Lakossági Információs Központ földszintjén lehet majd befizetni. A többi illetéket a városháza régi épületében (Főtér 1. szám) veszik át. Közlik: az információs központ emeletén zajló felújítási munkálatok előreláthatóan szeptember elejéig tartanak.