Alternatív útvonalakat és óvintézkedéseket javasol a román rendőrség a feketetói vásár miatt

Alternatív útvonalakat és óvintézkedéseket javasol a román rendőrség a feketetói vásár miatt
Alternatív útvonalakat és óvintézkedéseket javasol a Kolozs megyei rendőrség a gépjárművezetőknek a magyar határ és Kolozsvár között a Körösfeketetón egész hétvégén zajló hagyományos vásár miatt.

A Nagyvárad és Kolozsvár között, az E60-as európai út mentén található Körösfeketetó több évszázados múltú vásárát hagyományosan október második hetében tartják a Sebes-Körös által kettészelt több mint tízhektáros területen.

Tízezrek látogatják, a Körösfeketetóra igyekvő autósok nagy száma miatt október második hetének végén gyakorta megbénul a forgalom az E60-as európai út Nagyvárad és Kolozsvár közötti szakaszán. Ezért a Kolozs megyei rendőrség arra szólítja fel az utasokat, ha tehetik, ezen a hétvégén kerülőutakon közlekedjenek Nagyvárad és Kolozsvár között. A Cluj24 hírportál által idézett közlemény a Magyarország irányából Kolozsvárra igyekvőknek az Élesd-Szilágynagyfalu-Zilah-Kolozsvár alternatív útvonalat javasolja. Erről Magyarnádasnál az észak-erdélyi autópályára is fel lehet hajtani, és haladni Gyaluig - írják.

Az E60-as úton közlekedőket a biztonsági előírások betartására szólítják fel a rendőrök, a gyalogosokat pedig arra kérik, figyelmesen keljenek át az úttesten. A Kolozs megyei rendőrség az esetleges zsebtolvajokra is felhívja a figyelmet.