A Sun strand helyén és környékén építenek aquaparkot

A Sun strand helyén és környékén építenek aquaparkot
Emil Boc polgármester bejelentette: a Sun strandon és környékén aquaparkot hoznak létre. A jelenlegi strand területe csak 1,5 hektár, ám a polgármesteri hivatal per által megnyerte további négy hektár felett a tulajdonjogot, így jogilag a terület helyzete tisztázott. Következik a megalapozó és a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, majd a közmunkálatok odaítélése.

A kolozsvári Aqua Parkot eredetileg a Keleti Parkba tervezték. A Novelty AE tervezői szerint az aquapark beépített területe közel 21 ezer négyzetméter lett volna, a kültéri rész pedig 100 ezer négyzetméteres területet fedett volna le medencékkel, zöldterületekkel és gyalogos sétányokkal. Az aquapark „sztárja” a King Cobra csúszda lett volna, a 17,5 m magas csúszda 480 felhasználó/órás kapacitással működött volna. Emellett a látogatóknak 1200 férőhelyes parkolót biztosítottak volna.

A Novelty által készített költségbecslés szerint, amelyet a Közterület-fenntartó Vállalat megbízásából készítettek, a beruházás becsült értéke 198 millió lej áfamentesen. Az építési és összeszerelési költségeket 125 millióra becsülték, a beruházás többi részét a berendezések tették volna ki. Sajnos a projektet számos közvita után elvetették.