A fehér sport híreiből: magyar és román eredmények

A fehér sport híreiből: magyar és román eredmények
A heti tenisztornákon szereplő magyar és román teniszezők szereplését foglaljuk össze mostani cikkünkben.

Babosék bravúrral elődöntősök párosban

Babos Tímea oldalán Anasztaszija Pavljucsenkovával bravúros teljesítménnyel bejutott párosban a sydneyi keménypályás tenisztorna női versenyének elődöntőjébe.

A magyar, orosz duó szerdán két szettben győzte le a második helyen kiemelt Martina Hingis, CoCo Vandeweghe svájci, amerikai kettőst. A találkozó másfél óráig tartott.

Babosék ellenfele a négy között a szlovén Andreja Klepac és a spanyol Maria Jose Martinez Sanchez lesz.

A 23 éves magyar játékos egyesben az első fordulóban kiesett.

A második helyen kiemelt Agnieszka Radwanska bejutott a torna női versenyének elődöntőjébe. Nem sikerült a folytatás ugyanakkor a világelső német Angelique Kerbert búcsúztató orosz Darija Kaszatkina és az ötödik helyen kiemelt Szvjetlana Kuznyecovát kiejtő, szintén orosz Anasztaszija Pavljucsenkovának – Babos Tímea párostársának – sem.

Eredmények a viadal honlapja alapján, nők (776 ezer dollár összdíjazás):

Páros, negyeddöntő: Babos, Pavljucsenkova (magyar, orosz)–Hingis, Vandeweghe (svájci, amerikai, 2.) 7:6 (7), 6:4.Egyes, negyeddöntő: A. Radwanska (lengyel, 2.)–Tüan (kínai) 6:3, 6:2; Konta Johanna (brit, 6.)–Kaszatkina (orosz) 6:3, 7:5; Strycova (cseh)–Wozniacki (dán, 10.) 7:5, 6:7 (6), 6:4; Bouchard (kanadai)–Pavljucsenkova (orosz) 6:2, 6:3. Australian Open: Fucsovics és Copil búcsúja

Fucsovics Márton meglepetésre kikapott a hazai közönség előtt szereplő Bradley Mousleytől az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A verseny honlapja szerint a világranglistán 163. magyar játékos szerdán 1:3-ról fordítva hozta az első szettet az ATP-rangsor 528. helyén álló riválisa ellen, aki viszont 6:0-ra nyerte a folytatást. A harmadik szettben a szabadkártyával indult Mousley 5:4-nél a mérkőzésért adogatott, és első meccslabdáját értékesítette.

A 24 éves Fucsovics a tavalyi US Openen került fel először a kvalifikációból egy Grand Slam-torna főtáblájára.

A selejtező másik magyarja, Gálfi Dalma csütörtökön kezdi meg szereplését Melbourne-ben.

Alanyi jogon magyar részről csak Babos Tímea kapott helyet az Australian Open főtábláján, ő először vág neki kiemeltként a viadalnak.

A selejtezőben 15-ként rangsorolt Marius Copil szinte lemásolta Fucsovics szereplését: ő is ausztrál versenyzőt, Alex Boltot kapott ellenfélként, s hiába nyerte rövidítésben az első szettet a világrangsor 586. helyezettje ellen, a következő kettőt 6:4-re elvesztette és búcsúzott.

Eredmények: Mousley (ausztrál)–Fucsovics 3:6, 6:0, 6:4; Bolt (ausztrál)–Copil (15.) 6:7 (2), 6:4, 6:4.

Niculescuék visszaléptek

A hobarti tornán (226 750 ezer dollár összdíjazás, ekménypálya) első kiemelt Monica Niculescu és párostársa, az amerikai Abigail Spears visszalépett a Demi Schuurs, Renata Voracova (holland, cseh) kettős elleni negyeddöntős mérkőzése előtt. Spears lábsérülése akadályozta meg a sorozat folytatását. Niculescuék így megmaradnak az első körben elért győzelmüknek köszönhető 1820 dolláros csekkel és a 60 világranglistaponttal.

Niculescu viszont egyesben csütörtökön folytatja az ausztrál versenyt, a legjobb nyolc között meglepetésre a japán Risa Ozaki lesz az ellenfele, aki meglepetésre legyőzte a cseh Lucie Safarovát (2:6, 6:3, 7:5 volt a végeredmény).

Niculescu párosban kétszer megnyerte a Tasmán-szigeteki tornát, 2012-ben  (Irina-Camelia Begu oldalán) és 2014-ben (a cseh Klara Kukalovával).

Román férfi párosok sikerei

Románia olimpiai ezüstérmes párosának tagjai az új-zélandi Aucklandben (450 110 dollár összdíjazás, keménypálya), illetve az ausztrál Sydneyben (437 380 dollár, keménypálya) szerepelnek, Florin Mergea és Horia Tecău is sikerrel vette az első fordulót.

Mergea idén a brit Dominic Inglot oldalán szerepel, szerdai meccsük után negyeddöntőbe jutottak az új-zélandi Jose Statham, Finn Tearney kettős 81 perc alatt 7:5, 7:5 arányú legyűrésével. Mergeáék eddigi sikere 3970 dollárt és 45 ATP-pontot ér, következő ellenfelük a Jonathan Erlich, Scott Lipsky (izraeli, amerikai) duó lesz. Két évvel ezelőtt az új-zélandi helyszínen a döntőig menetelt a román, brit páros.

Sydneyben a Jean Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) kettős a torna negyedik favoritja, ehhez képest csak döntő rövidítésben bizonyultak jobbnak a házigazdák képviselőinél, Matt Reidnél és Jordan Thompsonnál. A találkozó csak 63 percet tartott, a végeredmény 2:6, 6:4, 10–5 volt Tecăuék javára. Tavaly ugyanezzel a párossal hozta őket a sors, akkor kikaptak az ausztráloktól. A holland, román kettős eddigi jutalma 3860 dollár és szintén 45 világranglistapont, következő ellenfelük pedig a holland Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop duó lesz.