’s-Hertogenbosch, végállomás

’s-Hertogenbosch, végállomás
A román és a magyar érdekeltségű páros is megtorpant a negyeddöntőben a hollandiai füvespályás tornán.

A férfiaknál Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román, 3.) kettősnek szettelőnye volt, ám az Andre Sa, Michael Venus (brazil, új-zélandi) duó egyenlített, majd fordulatos döntő rövidítésben diadalmaskodott. A 77 perces találkozó 3:6, 6:3, 10–8-cal végződött. A vesztesek 5200 eurós csekkel és 45 világranglistaponttal vigasztalódhatnak.

Babos Tímea is a legjobb nyolc között búcsúzott, a magyar lány és a cseh Andrea Hlavackova duója – a mezőny első kiemeltje – az első játszmában kétszer is brékelni tudta a Dominika Cibulková, Kirsten Flipkens (szlovák, belga) párost, és mivel a saját adogatójátékai közül csak egyet veszített el, 32 perc elteltével előnybe került. A második szett maratoni csatát hozott, és bár Babosék ezúttal is brékelőnybe kerültek, a szlovák, belga kettős 50 perc alatt egyenlített. Bár a döntő rövidítésben a magyar, cseh kettősnek is volt egy mérkőzéslabdája, végül Cibulkováék nyerték az 1 óra 42 perces összecsapást.

Eredmény, női páros, negyeddöntő: Cibulková, Flipkens (szlovák, belga)–Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.) 4:6, 7:5, 14–12.

Egyesben szetthátrányból nyert az első helyen kiemelt Marin Csilics a nyolcaddöntőjében. A 28 éves horvát teniszező – a világranglista 7. helyezettje – az 50 percig tartó első szettet a rövidítésben veszítette el a szerb Janko Tipszarevics (61.) ellen, a folytatásban viszont fordítani tudott. Csilics egyetlen adogatójátékát sem veszítette el, miközben háromszor vette el szerb riválisa szervajátékát. A két játékos tizedik alkalommal találkozott, Csilics nyolcadik győzelmét aratta Tipszarevics felett.

Eredmények, egyes, nyolcaddöntő: Csilics (horvát, 1.)–Tipszarevics (szerb) 6:7 (6), 6:2, 6:4; Karlovics (horvát, 3.)–Kozlov (amerikai) 6:4, 6:1; Medvegyev (orosz)–Kokkinakis (ausztrál) 6:3, 7:6 (3); Pospisil (kanadai)-Dolgopolov (ukrán) 7:6 (2), 4:2-nél Dolgopolov feladta.

A negyeddöntő párosítása: Csilics–Pospisil, Karlovics–Medvegyev, Bedene (brit, 8.)–Müller (luxemburgi, 4.) és Benneteau (francia)–A. Zverev (német, 2.).