Washingtoni esettanulmány-versenyre hívtak meg közgazdász hallgatókat
Vissza

Washingtoni esettanulmány-versenyre hívtak meg közgazdász hallgatókat

A világ egyik vezető esettanulmány-versenyére, a washingtoni Global Business Case Competion-re kapott meghívást a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet négyfős hallgatói csapata. A meghívás az elmúlt két tanév során az intézet hallgatói által világszintű gazdasági versenyeken elért kiemelkedő eredményeknek köszönhető: a diákok többek között a Harvardon, Montrealban, Londonban, Párizsban, Pisában, Brüsszelben bizonyították felkészültségüket.

A Global Business Case Competion esettanulmány-versenyt 2019. április 9-13. között szervezi Washingtonban, a University of Washington, a Foster School of Business. A versenyre a világ minden részéről és kontinenséről a nemzetközi esettanulmány versenyeken legjobban teljesítő egyetemek kapnak meghívást, és köztük jövő tanévben először a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet is.

A hallgatói csapatok 2019. április 9-én érkeznek meg Washingtonba, az ünnepi megnyitóra, majd 11-én egy rövid gazdasági esettanulmányt kell megoldaniuk és bemutatniuk. Negyedik nap ezt követi egy hosszabb, 24 órás gazdasági esettanulmány megoldása, melyet április 13-án mutatnak be a csapatok a többnyire globális vállalatok felsővezetőiből álló zsűrinek. Szintén ekkor kerül sor a verseny döntőjére és az eredményhirdetésre.

A versenyen eddig előző években olyan egyetemek csapatai diadalmaskodhattak, mint: Thammasat University (Thaiföld), Universidad Panamericana Guadalajara (Mexikó), Escola de Administracão de Empresa de São Paulo (Brazília), Universidade de Sao Paulo (Brazília), Concordia University (Kanada), University of Western Ontario (Kanada), Chinese University of Hong Kong (Kína), University of Hong Kong (Kína), Copenhagen Business School (Dánia), European Business School (Németország), University of Auckland (Új Zéland), National University of Singapore (Szingapúr), Seoul National University (Dél-Korea).


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újraindul a Wizz Air-járat Kolozsvárról ...
Ciolacu megfedte Iohannist a ...
Lángoló együttélés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...