Visszaszámlálás: egy hét múlva mutatják be az apáczaisok újabb musicaljét!
Vissza

Visszaszámlálás: egy hét múlva mutatják be az apáczaisok újabb musicaljét!

A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum vegyeskarának ötödik nagyszabású musical-bemutatójára már nem kell sokat várni. A Mozart! című produkció premierje július 10-én 18:30-tól lesz megtekinthető a Kolozsvári Magyar Operában. Az előadás minden jel szerint teltház előtt zajlik majd, így az érdeklődők már csak pótszékes- és lépcsős helyeket igényelhetnek az apaczaimusical@gmail.com e-mail címen. Az így lefoglalt meghívókat az előadás napján, a 16 órától nyitó Kolozsvári Magyar Opera jegypénztáránál lehet átvenni.

Az elmúlt négy évben közel 200 diák vett részt a musical-előadások létrehozásában, és hozzávetőlegesen 16 ezer néző láthatta a produkciókat. A hagyomány folytatásaként – korábban a közönség A dzsungel könyvét – két alkalommal is –, a Szép nyári napot, vagy a Hairt láthatta a diákok előadásában – idén a vegyeskar Lévay Szilveszter és Michael Kunze Mozart! című musicaljét viszi színre Lovassy Cseh Tamás rendezésében. Különleges ez az alkalom, hiszen az ötödik bemutatóra megnyílt a lehetőség más iskolák tehetségei és már végzettek előtt is, akik így szintén kipróbálhatták magukat a musicaljátszás terén, és az alkotókkal együtt egy eddigieknél is nagyobb szabású produkció létrejöttében vehettek részt.

A mostani előadás jeleneteket mutat be Wolfgang Amadeus Mozart életéből – dramatizált formában –, alapul véve a nagysikerű Amadeus című filmet is. Az alkotók arra törekedtek, hogy megtalálják a karakterek igazságait, s a musicaljátszás megszokott keretein túlmutatva, valós emberi sorsok elevenedjenek meg a szemünk előtt.

Lovassy Cseh Tamás egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta: a vállalkozás túlmutat a megszokott diákszínjátszás keretein, hiszen színházi térben, komoly színpadtechnikát alkalmazva, közel 60 diák vesz részt az előadás létrehozásában. Több mint 35 zenei megszólalást fedezhetnek fel a nézők, szólók, duettek és a teljes kórus közreműködését igénylő dalok formájában, melyek komoly feladat elé állítják a játszókat. Szabadi Ildikó a projekt zenei vezetőjeként szerepel, Jakab Melinda koreográfusként működik közre, Gábor Zsófia az előadás díszletét és jelmezeit jegyzi, míg Kiss Tünde dramaturgként vesz részt a projektben.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ