Visszaérkezett a Földre a Szojuz MSZ-07 űrhajó
Vissza

Visszaérkezett a Földre a Szojuz MSZ-07 űrhajó

Sikeresen földet ért vasárnap a kazahsztáni sztyeppén, Zsezkazgan városának közelében a Szojuz MSZ-07 űrhajó leszálló egysége, amely három űrhajóst hozott vissza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS): „az MSZ-07 űrhajó háromfős legénységét sikeresen kiemelték; mindhármuk hangulata jó” – közölték a Moszkva melletti repülésirányító központban.

A három űrhajós, az orosz Anton Skaplerov, az amerikai Scott Tingle és a japán Kanai Norisige 168 napos jelenlegi küldetése ezzel befejeződött. Az űrhajósokat később a leszállás helyétől mintegy 400 kilométerre északkeletre fekvő Karagandába szállítják, ahol hosszabb egészségügyi vizsgálaton esnek át, majd onnan Moszkvába, illetve Houstonba utaznak tovább.

Az űrhajósok hozták magukkal az ISS-ről a június 14-én kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének labdáját. A játékszert innen viszik a mintegy 2500 kilométerre fekvő Moszkvába, az Oroszország – Szaúd-Arábia találkozó helyszínére.

Az ISS-en három űrhajós maradt, az amerikai Drew Feustel és Ricky Arnold, valamint az orosz Oleg Artyemjev. Jövő szerdán újabb három űrhajós indul az űrállomásra a kazahsztáni Bajkonurból.

BorítóképAz amerikai űrkutatási hivatal, a NASA munkatársa telefonál a kapszula mellett, miután földet ért a Szojuz MSz-07-as űrhajó leszállóegysége Anton Skaplerov orosz, Scott Tingle amerikai és Kanai Norisige japán űrhajóssal a fedélzetén a kazahsztáni sztyeppén, Dzsezkazgan térségében 2018. június 3-án – a három űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásról tért vissza a Földre (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Dmitrij Loveckij)


EZ ÉRDEKELHETI
SMART ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ