Visky-darabot mutatnak be Gyulán koprodukcióban
Vissza

Visky-darabot mutatnak be Gyulán koprodukcióban

A Gyulai Várszínház Kamaratermében mutatják be a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkcióját, Visky András Pornó – Feleségem története című dokumentum-játékát augusztus elsején láthatja a közönség, olvasható a kolozsvári színház közleményében. Az Erdélyi Hét programsorozat keretében játszott előadás rendezője Árkosi Árpád.

„Két valós történet eggyé olvadásából született a darab, a szerzőhöz igen közel álló személyek életeseményei ihlették. Mindkettő a romániai nyolcvanas éveket idézi, ennélfogva mindegyre átlépnek a fikcióba, nem pusztán a történelemmé lett idő, hanem a nyolcvanas évek legvégének olykor kifejezetten véres virtualitása okán. A nevek, ha egyáltalán vannak, nem valóságos személyeket fednek, esetleges megfelelések valós személyekkel nem a véletlen, hanem a kikerülhetetlen közös testi tapasztalatok művei” – írja Visky András a dráma kapcsán.

Az előadás szereplői: Imre Éva, Sinkó Ferenc és Visky András. Rendező: Árkosi Árpád, díszlet- és jelmeztervező: Bocskai Gyopár, zeneszerző Cári Tibor. A színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi, rendezőasszisztens Fogarasi Alpár.

A Pornó – Feleségem története című előadás kolozsvári bemutatójára ősszel kerül sor, amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: Biró István)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Több százan ...
Lakatos Mónikát Womex életműdíjjal ...
Fődíj Horvát Lili filmjének Chicagóban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ