Virtuális térbe költözik az Ember-Állat Interakció Nap
Vissza

Virtuális térbe költözik az Ember-Állat Interakció Nap

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) Állatorvosi Kara, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Pszichológia és neveléstudományi Karával együtt június 1-jén szervezi meg jubileumi, azaz huszadik Ember-állat Interakció Napját a résztvevők biztonsága érdekében ezúttal online. Céljuk most is az emberek, az állatok és a környezet iránti tisztelet népszerűsítése.

Az eseményt az USAMV rektora, Cornel Cătoi nyitja meg 9.45 órakor. Az előadás 10 és 14.30 óra között zajlanak. A részvétel ingyenes, a résztvevők 9.30 órától csatlakozhatnak a virtuális hallgatósághoz a https://meet.google.com/acr-bjgc-qyh?authuser=1. linkre kattintva.

 Az előadásokat három szekcióra osztották. Az első szekció előadásaiból megtudhatjuk, hogyan őrizzük meg egészségünket, miközben állatokkal kerülünk kapcsolatba (10-10.30 óra között), mit tehetünk házikedvenceink jólétéért (10.30-11 óra között). A második szekcióban a macskákkal való együttélés mítoszairól és valóságairól értekeznek (11.30-12 óra között), továbbá a romániai kutyák helyzetéről és az érvényes törvénykezésről hallgathatunk előadást. A harmadik szekcióban a kutyák által űzött sportokról, és ezek ember-kutya kapcsolatára gyakorolt hatásáról értekeznek (13-13.30 óra között), valamint arról hogyan lehet megelőzni az állatkínzást nevelés és állatasszisztált tevékenységek által megelőzhető állatkínzásról (13.30-14 óra között) értekeznek. 11-11.30, 12.30-13 óra között mutatják be a partner civil szervezetek és intézmények videóit. Az esemény következtetéseit pedig 14-14.30 óra között fogalmazzák meg.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ