Virtuális barangolás a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részében
Vissza

Virtuális barangolás a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részében

Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében.

A kairói Amerikai Kutatóközponttal (ARC) együttműködésben megvalósuló virtuális tárlatvezetések a szaktárca honlapján és közösségi oldalain keresztül elérhetők – írják angol nyelvű egyiptomi hírportálok  (például itt: www.egyptindependent.com, a Science rovatra kattintva).

Az „Experience Egypt from home. Stay home. Stay safe” – „Tapasztald meg Egyiptomot otthonról. Maradj otthon. Maradj biztonságban” – szlogenre épülő kezdeményezés a minisztérium azon erőfeszítéseinek részét képezi, amelyek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerülő emberek a világ bármely pontjáról megismerkedhessenek az ókori egyiptomi civilizációval – áll a tárca közleményében.

A pénteken elérhető vált első virtuális túra a 18. dinasztia idején élő ókori egyiptomi hivatalnok, Menna sírját mutatja be a thébai nekropoliszban.

 

 


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cannes – A Kritikusok hete is ...
Iohannis alkotmányossági óvást emelt a ...
…madárröptű „fuvolaária”, gyermeki öröm ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ