Vietnami embercsempészeket vettek őrizetbe
Vissza

Vietnami embercsempészeket vettek őrizetbe

Három vietnami állampolgárságú, ázsiai bevándorlók illegális Magyarországra, Csehországba és Németországba juttatását segítő embercsempész őrizetbe vételét rendelte el a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) - közölte ma a rendőrség.

A bűnszövetkezetre még májusban csaptak le, amikor hét Brassó, Hargita és Szilágy megyei, illetve bukaresti helyszínen végzett házkutatás nyomán három vietnami és két román állampolgárt állítottak elő és hallgattak ki.

A nyomozás során a hatóságok megállapították, hogy az embercsempészek Romániába még érvényes úti okmányokkal és munkavállalási vízummal érkező, a schengeni övezetbe kívánkozó honfitársaik illegális továbbutazását szervezték meg: a határsértőket állítólag egy Székelyudvarhely és Budapest között menetrendszerűen közlekedő busz hálófülkéjében bújtatták el.

A bevándorlók fejenként hatezer és hétezer dollár közötti összeget fizettek a vietnami embercsempészeknek azért, hogy a schengeni övezetbe juttassák őket, a csoporthoz csatlakozott román állampolgárok pedig állítólag fejenként 300 dollárt kaptak minden migránsért.

Az ügy román állampolgárságú gyanúsítottjait hatósági felügyelet alá helyezték.

A bűnszövetkezet felszámolásában a rendőrség brassói szervezett bűnözés elleni részlegét bukaresti, Szilágy és Hargita megyei rendőrök, kolozsvári és nagyváradi kommandósok, nagyváradi határrendészek és a bevándorlási hatóság felügyelői is segítették.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Trianon 100 – Tőkés László a ...
Újraindul a Wizz Air-járat Kolozsvárról ...
Ciolacu megfedte Iohannist a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...