Véget ért Niculescuék sencseni kalandja
Vissza

Véget ért Niculescuék sencseni kalandja

Nem jutott döntőbe a Monica Niculescu és a japán Miszaki Doj alkotta páros a kínai Sencsenben rendezett, 775 dollár összdíjazású keménypályás tornán.

A negyeddöntőben Niculescuék bravúrosan jutottak tovább, az első kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz) kettőst búcsúztatták másfél óra játék után 7:5, 6:4-gyel.

A döntőbe jutásért a román–japán duó a kínai Jing-jing Tuan, Szaj-szaj Cseng párossal mérkőzött, akik az előző körben a Raluca-Ioana Olaru, Dalila Jakupovics (román, szlovén) kettősön jutottak túl 6:2, 7:6 (5) arányú győzelemmel. Olaruék 4100 dolláros csekkel és 60 világranglistaponttal vigasztalódhattak.

A pénteki elődöntő nagy csatát, fordulatos küzdelmet hozott, amelynek végén a hazai pálya előnyét élvező kínaiak örülhettek. A mérkőzés 81 percet tartott, és döntő rövidítéssel ért véget, 3:6, 6:3, 10–4 volt a végeredmény. A kínaiak főleg az első adogatás során jeleskedtek.

Niculescu és Doj jutalma 7400 dollár és 110 WTA-pont.

A román lány korábban kétszer is nyert párosban Sencsenben, 2014-ben a cseh Klara Koukalova oldalán, 2016-ban pedig az amerikai Vania King társaságában. Két évvel ezelőtt is román győzelem született a kínai nagyvárosban, akkor a Simona Halep–Irina-Camelia Begu kettős nyert.

Borítókép: A román–japán páros jól tartotta magát a kínai tornán


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ