Végéhez közeledik a Kozmutza Flóra speciális iskola felújítása
Vissza

Végéhez közeledik a Kozmutza Flóra speciális iskola felújítása

Hamarosan befejeződnek a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája európai forrásokból zajló felújítási munkálatai.

A műhelyépület szerkezeti és kőműves munkálatai már befejeződtek, az utolsó simítások maradtak hátra. A villanyhálózat, a vízszerelés, és a tűzvédelmi munkálatok 95%-a, valamint az építészeti elemek 90%-a is elkészült. Jelenleg a berendezés és az utolsó simítások zajlanak: festés, tarkett padlózat, természetes linóleum és parketta fektetése, valamint külső tereprendezés a sétányon. 

Az épületben fizioterápiás szoba, informatikai laboratórium, természettudományi laboratórium, kerámia és képzőművészeti műhely kap helyet, továbbá a fogyatékkal élők számára mosdókat, tárgyalótermeket, pszichológiai irodát rendeztek be, és a szociális munkás rendelőjét is itt alakították ki.  

„A Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája Erdély egyetlen magyar hallássérült gyerekek oktatásával, illetve különböző értelmi fogyatékossággal élő és autizmus spektrum zavarral diagnosztizált gyermekekkel foglalkozó intézménye. Ezért nagy örömmel tölt el, hogy sikerül a végére járni ennek a rendkívül fontos beruházásnak. Az új műhelyeket minden szükséges felszereléssel, és korszerűbb berendezésekkel ellátják, ezáltal optimális körülményeket biztosítunk az itt tanuló gyerekeknek. A munkálatok összértéke 3,6 millió lej áfamentesen, a kivitelezési munkálatok befejezése 2022 novemberére várható” – mondta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A munkálatokkal párhuzamosan rendkívül előrehaladott az oktatási-nevelési szolgáltatások biztosításához szükséges oktatási anyagok és egyéb kellékek, valamint a multiszenzoriális és a fizioterápiás szobához szükséges eszközök beszerzése. Eddig erre vonatkozóan három szerződést kötöttek egyedi bútorok és informatikai eszközök szállítására.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tizennégy százalékkal nőtt a ...
Iohannis a Schengen-csatlakozásról: a ...
Janovics Jenő 150 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ