Vb-2018: Szalah sem segített Egyiptomon, továbbjutás küszöbén a házigazda
Vissza

Vb-2018: Szalah sem segített Egyiptomon, továbbjutás küszöbén a házigazda

A házigazda orosz válogatott 3–1-re legyőzte az egyiptomi csapatot kedden az A-csoport második fordulójának szentpétervári mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon, így szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut négyeséből.

OROSZORSZÁG–EGYIPTOM 3–1 (0–0)

Szentpétervár, 64 468 néző. Vezette: Enrique Caceres (Argentína).

OROSZORSZÁG: Igor Akinfejev – Mario Fernandes, Szergej Ignasevics, Ilja Kutepov, Jurij Zsirkov (86. perc Fjodor Kudrjasov) – Jurij Gazinszkij, Roman Zobnyin – Alekszandr Szamedov, Alekszandr Golovin, Gyenyisz Cserisev (74. perc Daler Kuzjajev) – Artyom Dzjuba (79. perc Fjodor Szmolov). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov

EGYIPTOM: Mohamed El-Senavj – Ahmed Faszj, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safj – Mohamed Elneny (64. perc Amr Varda), Tarek Hamed – Mohamed Szalah, Abdallah Szaid, Mahmud Hasszan Trezeguet (68. perc Ramadan Sobhi) – Marvan Mohszen (82. perc Kahraba). Szövetségi kapitány: Héctor Cúper (Argentína).

Gólszerzők: Faszj (47. perc, öngól), Cserisev (59. perc) és Dzjuba (62. perc), illetve Szalah (73. perc, 11 m).

Sárga lap: Szmolov, illetve Trezeguet.

A gólok története:47. perc: jobb oldali orosz támadás végén egy gyenge beadást az egyiptomi kapus a 16-os jobb sarka elé öklözött, ahonnan Zobnyin próbálkozott lövéssel, de „eltörte” a labdát, az ötösön elcsúszó védőn, Faszjon azonban irányt változtatott, s a jobb sarokba gurult (1–0).59. perc: a jobb oldalon a 16-oson belülre nagy lendülettel érkező Fernandes kapott labdát, majd az alapvonalról gyönyörűen gurított az ötös elé, ahonnan a teljesen üresen álló Cserisev a kapuba bombázott (2–0).62. perc: Dzjuba egy hosszan előreívelt labdát mellel szépen levett, majd átjátszotta védőjét, s 14 méterről nagy erővel a kapuba lőtt (3–0).73. perc: Szalah tört volna be az orosz 16-oson belülre, ám védője buktatta. A mérkőzésvezető előbb szabadrúgást ítélt, majd a videós elemzés után a büntetőpontra mutatott. A 11-est az egyiptomiak sztárja a bal felső sarokba rúgta (3–1).

Az orosz együttes hat pontjának és kiváló gólkülönbségének (8–1) köszönhetően szinte biztos továbbjutónak érezheti magát.

Az egyiptomi együttesbe a keddi meccsre visszatért a vállsérüléséből felépült Mohamed Szalah, aki büntetőből gólt is szerzett, ám csapata továbbjutása így is valószínűtlenné vált. Ahhoz ugyanis a szaúdiak elleni zárókörös győzelmen kívül arra lenne szüksége, hogy Uruguay kétszer kikapjon, s a hármas holtversenyben a legjobb legyen a gólkülönbsége.

Az első félidőben a házigazdák futballoztak némi fölényben, ezt a kapura lövések száma is igazolta, de a játékosok egyik oldalon sem céloztak pontosan. Az oroszok közül csak Szergej Ignasevics találta el a kaput, az ellenakciókra alapozó egyiptomiak részéről pedig csupán Mohamed Szalah tudott veszélyeztetni.

A második játékrész álomszerűen kezdődött a házigazda szempontjából, ugyanis két perc sem telt, amikor egy öngóllal vezetéshez jutott a Szbornaja. Az addig stabilan futballozó egyiptomiak érezhetően megzavarodtak, közel tíz perc is eltelt mire rendezték soraikat. Negyedóra után az afrikai csapat már kisebb lehetőségekig is eljutott, de mire igazán magukhoz térhettek volna a sokkból, az orosz csapat három percen belül eldöntötte a meccset. Az első találkozón is eredményes Cserisev és Dzjuba szép találatai után az egyiptomiak padlóra kerültek, ám Szalah bő negyedórával a vége előtt visszaadta számukra a reményt.

Az afrikai együttes a hajrában mindent megtett az újabb gólért, az oroszok azonban uralták a meccset, és biztosan őrizték előnyüket.

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíksomlyói búcsú: zarándokok nélkül, a ...
Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ