Vb-2018, G-csoport, 3. forduló: Tunézia a szünet után fordított Panama ellen
Vissza

Vb-2018, G-csoport, 3. forduló: Tunézia a szünet után fordított Panama ellen

Tunézia a szünet után fordított, és 2–1-re legyőzte Panamát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G-csoportjának 3., utolsó fordulójában csütörtökön, a két együttes már korábban elveszítette esélyét a továbbjutásra.

TUNÉZIA–PANAMA 2–1 (0–1)

Szaranszk, 37 168 néző. Vezette: Navaf Abdulla Sukralla (Bahrein).

TUNÉZIA: Ájmen Mászlúszi – Hamdi Nagguez, Rámí Bedúí, Jasszin Meriah, Uszáma Haddadi – Elljesz Shíri, Gajlén Halali, Ferdzsání Szászí (46. perc Anisz Badri) – Fahr al-Din Júszef, Vahbí Hazrí (89. perc Basszem Szrarfi), Naim Szliti (77. perc Ahmed Halíl). Szövetségi kapitány: Nabil Maalul.

PANAMA: Jaime Penedo – Adolfo Machado, Roman Torres (56. perc Luis Tejada), Fidel Escobar, Luis Ovalle – Gabriel Gómez – José Luis Rodríguez, Anibal Godoy, Ricardo Avila (81. perc Abdiel Arroyo), Edgar Barcenas – Gabriel Torres (46. perc Harold Cummings). Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez (Kolumbia).

Gól: al-Din Júszef (51. perc) és Hazrí (66. perc), illetve Meriah (33. perc, öngól).

Sárga lap: Szászí, Badri és Halali, illetve Avila, Gómez és Tejada.

A gólok története:33. perc: Rodríguez vállalkozott lövésre a kaputól 23 méterre, középről, a labda Meriah testén változtatott irányt. Mivel Mászlúszi kapus már az ellenkező irányba lépett, nem tudta hárítani az amúgy veszélytelennek látszó lövést (0–1).51. perc: Kinyílt a panamai védelem, Hazrí centerezését al-Din Júszef öt méterről, középről lőtte a kapuba (1–1).66. perc: A balhátvéd Haddadi egy kényszerítő után a panamai védelem mögé került, a hosszún üresen érkező Hazrínak a lapos beadásból nem okozott gondot három lépésről a kapuba találni (2–1).

A tunéziai kezdőcsapat öt, a panamai négy helyen változott az előző fordulóhoz képest, amikor előbbi a belgáktól (2–5), utóbbi az angoloktól (1–6) szenvedett súlyos vereséget.

Az észak-afrikai együttes a kezdés után egyénileg és csapatként is felülmúlta ellenfelét, de hiába játszott mezőnyfölényben, a fegyelmezetten védekező panamai riválissal szemben helyzetig is ritkán jutott. A 33. percben meglepetésre mégis Panama szerzett vezetést, amihez kellett némi szerencse is. Fokozta a nyomást a tunéziai gárda, de helyzeteit továbbra sem tudta gólra váltani.

A második felvonás elején gyorsan egyenlített az afrikai csapat, Fahr al-Din Júszef a vb-k történetének 2500. találatát szerezte. A gól után a pálya középső részét gyorsan átjátszották a csapatok, így a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A 66. percben Tunézia előnybe került, majd a folytatásban próbálta lassítani a játékot, húzni az időt. Panama nem zuhant össze, nem adta fel, továbbra is támadásban maradt, de hiába adódott több lehetősége a gólszerzésre, nem tudott egyenlíteni, így pont nélkül búcsúzott a vb-től.

Tunézia legutóbb az 1978-as vb-n nyert mérkőzést – Mexikót győzte le 3–1-re –, azóta három vb-n (1998, 2002 és 2006) zárt a csoportkörben egy-egy ponttal.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szabad vallásgyakorlat ...
„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ