Vb-2018, D-csoport, 3. forduló: Izland legyőzésével százszázalékos maradt Horvátország
Vissza

Vb-2018, D-csoport, 3. forduló: Izland legyőzésével százszázalékos maradt Horvátország

A horvát válogatott 2–1-re legyőzte az izlandi csapatot kedden az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a D-csoport 3., utolsó fordulójának rosztovi mérkőzésén. Horvátország így százszázalékos teljesítménnyel zárt a kvartett élén, s várhatja a dánok elleni vasárnapi nyolcaddöntőt, míg Izland búcsúzott.

HORVÁTORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–0)

Rosztov, Rosztov Aréna, 43 472 néző. Vezette: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spanyolország).

HORVÁTORSZÁG: Lovre Kalinics – Tin Jedvaj, Vedran Csorluka, Duje Caleta-Car, Josip Pivarics – Mateo Kovacsics (81. perc Ivan Rakitics), Milan Badelj – Marko Pjaca (70. perc Dejan Lovren), Luka Modrics (64. perc Bradarics), Ivan Perisics – Andrej Kramarics. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalics.

IZLAND: Hannes Halldórsson – Birkir Saevarsson, Sverrir Ingason, Ragnar Sigurdsson (70. perc Björn Sigurdarson), Hördur Magnússon – Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson – Jóhann Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason (90. perc Arnór Traustason) – Alfred Finnbogason (85. perc Albert Gudmundsson). Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson.

Gól: Badelj (53. perc) és Perisics (90. perc), illetve G. Sigurdsson (76. perc, 11 m).

Sárga lap: Pjaca és Jedvaj, illetve Hallfredsson, Finnbogason és Saevarsson.

A gólok története:53. perc: Az izlandi tizenhatos bal oldaláról érkező passznál felpattant a labda, az érkező Badelj pedig 11 méterről, kapásból, félmagasról a kapu jobb oldalába lőtt (1–0).75–76. perc: Lovren kezezéséért büntetőt ítélt a játékvezető, ezt Gylfi Sigurdsson erősen a bal felső sarokba lőtte (1–1).90. perc: A horvátok az izlandi térfél közepén szereztek labdát, gyors passzt követően Perisics a tizenhatos bal oldaláról, nyolc méterről éles szögből a bal felsőbe vágta a játékszert (2–1).A már továbbjutott horvátok tartalékos felállásban vágtak neki a mérkőzésnek, az előző találkozó – a négy éve ezüstérmes argentinok felett aratott 3–0-s siker – kezdőjéhez képest kilenc változás történt. Csupán Modrics és Perisics volt ott a kezdő sípszónál a szigetországiak ellen, akiknek három pontra volt szükségük a nyolcaddöntőhöz a másik találkozó számukra kedvező végkimenetele mellett.

A horvátok jelentős, ám meddő fölényével indult az összecsapás, fél óra elteltével több mint 70 százalékban volt náluk a labda, ám kapura nem törtek. Az első félidő utolsó negyedórájában viszont az izlandiak komoly nyomást gyakoroltak az ellenfél kapujára, több veszélyes helyzet is kialakult a horvát tizenhatoson belül.

A fordulást követően vezetést szerzett a horvát együttes, de emellett mindkét fél a keresztlécet találta el egy ízben, s a kapusokat is foglalkoztatták a csapatok. A játékrész első húsz perce után újra állandósult a horvát fölény, ám büntetőből egyenlítettek az izlandiak Gylfi Sigurdsson révén, aki Nigéria ellen elhibázott egy tizenegyest. A folytatásban is támadtak a lelkes, ám egyre fáradtabb izlandiak, ám a végén a horvátok megszerezték a győztes gólt, s szertefoszlatták a továbbjutásról szőtt halvány izlandi álmokat.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Fennakadások a forgalomban a ma ...
Katonai díszszemle és közönség nélkül ...
Egy közeljövőben játszódó bestseller ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ