Vb-2018, 1. forduló, F-csoport: A svédek videóbírós büntetővel győzték le a dél-koreaiakat
Vissza

Vb-2018, 1. forduló, F-csoport: A svédek videóbírós büntetővel győzték le a dél-koreaiakat

A svédek 11-esből szerzett góllal legyőzték a Koreai Köztársaság csapatát a Nyizsnyij Novgorodban rendezett mérkőzésén.
SVÉDORSZÁG–KOREAI KÖZTÁRSASÁG 1–0 (0–0)

Nyizsnyij Novgorod, 42 300 néző. Vezette: Joel Aguilar (Salvador).

SVÉDORSZÁG: Robin Olsen – Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Mikael Lustig – Viktor Claesson, Sebastian Larsson (81. perc Gustav Svensson), Albin Ekdal (71. perc Oscar Hiljemark), Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen (77. perc Isaac Kiese Thelin). Szövetségi kapitány: Janne Andersson.

KOREAI KÖZTÁRSASÁG: Cso Hjun Vo – Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Park Dzso Ho (28. perc Kim Min Vo) – Li Dzse Szung, Ki Szung Jueng, Go Dzsa Csol (73. perc Li Szung Vo) – Hvang He Csan, Kim Sin Vok (66. perc Dzsung Vo Joung), Szon Hung Min. Szövetségi kapitány: Sin Te Jong.

Gól: Granqvist (65. perc, 11 m).

Sárga lap: Claesson, illetve Kim Sin Vok és Hvang He Csan.

 

A gól története:

63–65. perc: Claesson tolta meg a labdát a 16-oson belül, a becsúszó Kim Min Vo így csak a svéd játékos lábát találta el. A játékvezető ugyan továbbot intett, később viszont videózásra megállította a játékot, majd büntetőt ítélt. Granqvist a bal alsó sarokba lőtte a 11-est (1–0).

A dél-koreaiak kezdték lendületesebben a találkozót, de a svédek szervezett védekezésükkel hatástalanították az ellenfél akcióit, majd kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Az első félidő legnagyobb helyzetét Berg hagyta ki, aki 6 méterről a dél-koreai kapusba lőtt. A játékrész második felében a skandináv együttes irányított, de újabb komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni. Nem alakult ki folyamatos játék, a 45 perc alatt több szabálytalanság volt (25), mint az eddigi vb-meccsek bármelyikén 90 perc alatt.

A folytatásban sem emelkedett a színvonal, a rengeteg szabálytalanság miatt sokat állt a játék. Valamelyest a svédek voltak jobbak, de ez veszélyes szituációkban nem nyilvánult meg, egy rossz ütemű becsúszás miatt 11-esből mégis sikerült előnybe kerülniük. A távol-keleti csapat hátrányban sem tudott újítani, a svéd védelem viszonylag könnyűszerrel őrizte meg az eredményt a lefújásig.

A csoport állása: 1. Mexikó és Svédország 3–3 pont (egyaránt 1–0-s gólarány), 3. Koreai Köztársaság és Németország 0–0 pont (egyaránt 0–1-s gólarány).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kigyúlt egy személygépkocsi a ...
Tojás méretű jégeső
Több mint hetvenen ballagtak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...