Várja hallgatóit az MCC Kolozsvári Egyetemi Programja
Vissza

Várja hallgatóit az MCC Kolozsvári Egyetemi Programja

Kolozsváron tanuló, ősszel második évüket kezdő egyetemistáknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2018 óta működő Kolozsvári Egyetemi Programja (KEP). Az érdeklődők június 13., vasárnap éjfélig adhatják be pályázatukat a KEP szeniorképzésére, amely személyre szabott fejlődési lehetőséget kínál a tehetséges fiataloknak. A résztvevőknek az MCC ingyenes bentlakást biztosít.

Az MCC hagyományos felsőoktatást kiegészítő képzéseinek célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemistákat, akik a kurzusok, nyelvórák elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a Programban megszerzett tudást.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának (KEP) szeniorképzése a régiónkban egyedi, kétéves tehetségprogram, ahol megismerhetik egymást a humán és reál tudományok tehetséges hallgatói, valamint becsatlakozhatnak különböző szakmai projektekbe és tovább gazdagíthatják tudásukat. A szeniorképzés keretében a diákok az egyes szakterületek megismerése mellett vezetői és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, fejleszthetik idegen nyelvi ismereteiket, és olyan neves szakemberek előadásain vehetnek részt, akik személyre szabott visszajelzést és fejlődést biztosítanak számukra.

A képzés ingyenes, a felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó hallgatók térítésmentesen képezhetik magukat, és igényelhetnek szállást az intézmény bentlakásában.

A szeniorképzés kiegészíti a felsőoktatási intézményekben folyó oktatást, az önálló képzési terv pedig biztosítja a különböző szak- és tudományterületek közötti átjárást. A program keretében inspiráló szakmai beszélgetéseken, interaktív kurzusokon, műhelytevékenységeken, vitákon, projekteken és tanulmányutakon keresztül szerezhetnek átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket a hallgatók. Olyan területekre nyerhetnek betekintést, mint például az erdélyi létünket meghatározó gazdasági és társadalmi folyamatok; a korunkra jellemző médiapszichológiai jelenségek; a nemzetközi kapcsolatok politikai, gazdasági, társadalmi és jogi vetületei; a gazdasági és kulturális érdekérvényesítés jogi eszköztára; a reál- és természettudományok társadalmi, gazdasági hasznosulása; a reál- és természettudományok fejlődésének etikai, társadalomfilozófiai vetületei és egyéb kérdései.

A szakmai fejlesztés és a pályaorientáció mellett komoly figyelmet fordítunk arra, hogy diákjaink közösségi élményekben is részesüljenek összetartozást erősítő programok és táborok keretében. A kétéves szeniorképzés végeztével a hallgatók kutatóműhelyben, vezetőképző programban és alumni programban vehetnek részt, amely biztosítja továbbképzésüket.

A jelentkezőknek szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük a felvételhez; előbbi egy logika- és szókincsteszt kitöltését, valamint a megadott felvételi témák közül egynek a kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell bemutatni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának szeniorképzésére az érdeklődők június 13., vasárnap éjfélig adhatják be pályázatukat. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről további információ az mcc-kolozsvar.ro honlapon vagy az MCC hivatalos Facebook-oldalán található.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ